Mesajul zilei

29/11/2017 - MOȘTENITORII AU ÎNDATORIREA DE A SE ÎNTĂRI

”Solomon, fiul lui David, s-a întărit în domnie; Domnul, Dumnezeul lui, a fost cu el şi l-a înălţat din ce în ce mai mult”

2 Cronici 1.1

Dinaintea necesității de a găsi um succesor la tronul lui David, Cel Preaînalt l-a ridicat pe Solomon, un om ce s-a întărit în domnie și care, atâta timp cât s-a aflat în această poziție, L-a avut pe Dumnezeu alături. Tot la fel, trebuie să ne întărim în domnie; astfel, Tatăl va fi cu noi și ne va onora.

Umanitatea se va stinge de nu va avea urmași. De ne referim la homosexualitate, de exemplu, observăm că, pe lângă toate dezaprobările pe care această paractică le are în sine (1 Corinteni 6.10), una dintre cele mai grave este că, dacă toată lumea va cădea în acest păcat, specia umană ar înceta să mai existe. Însă, una dintre primele porunci pe care Creatorul le-a dat omului este de a perpetua umanitatea (Geneza 1.22).

Ceea ce Domnul hotărăște este întotdeauna cel mai bine. Ridicându-l pe Solomon drept moștenitor al lui David, El a făcut cea mai bună alegere pentru poporul Său. Fratele meu, prin mijlocirea citirii Bibliei și a propovăduirii Cuvântului, primește apostolia pe care Dumnezeu ți-o încredințează. Acesta este darul cel mai de preț pe care Cel Atotputernic îl are pentru umanitate prin intermediul vieții sale. Cei care sunt ridicați de Cel Preaînalt vor avea mereu reușită în această lume, cât și întru veșnicie, de îndeplinesc ceea ce le-a fost poruncit.  Așadar, veghează mereu pentru ca vrăjmașul să nu-ți pună în cap alte planuri.  

Nu putem fi delăsători, și nici nu ne putem îndeplini misiunea cu tragere de inimă, căci și simțămintele cele mai tăinuite în sufletul nostru vor fi judecate. Așa cum a făcut Solomon, trebuie să ne dăm toată silința și, dacă avem nevoie de mai multă putere, să cerem înțelepciune de la Dumnezeu. Nu este bine să-L nesocotim pe Domnul prin participarea noastră la lucrarea Sa minunată. Dimpotrivă, trebuie să luptăm pentru ca traiectoria noastră să fie percepută ca una desăvârșită de om credincios în toate.

Solomon a avut pe Cel Preaînalt drept Dumnezeu. Aceasta este taina, fratele meu! Fii robul Lui și vorbește cu El despre toate cele. Reușita, cât și nereușita trebuie să-ți fie pricină de rugăciune. Astfel, și visele trebuie să-ți fie cunoscute de Tatăl. Nu renunța să păzești regulile stabilite de Creator, reguli ce au fost create de El ca cea mai bună modalitate  de a te ocroti și de a-ți aduce izbânda.

Nu-ți mărgini timpul destinat Domnului. Întărește-te în El, așa cum a făcut și împăratul. Când pricinile tale vor fi pe placul voinței sfinte, Tatăl te va susține din toate fronturile. Însă, de îți vei pune visele mai presus de Tatăl, te vei regăsi în câmp deschis și lipsit de apărare dinaintea atacurilor vrăjmașului.   

Fratele meu, Dumnezeu onorează mereu pe cei care Îl onorează. Așadar, orice pas făcut de tine să fie întru împlinirea planului celui sfânt. Astfel, la sfârșit, vei vedea că a fost binemeritat de a te fi încredințat Celui Atotputernic. Șederea ta în această lume este de scurtă durată, dar pregătește-te să trăiești întru veșnicie alături de Cel care te-a ales !

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!