Mesajul zilei

30/11/2017 - DUMNEZEU SE AFLĂ LA CÂRMĂ

”În cel dintâi an al lui Cirus, împăratul perşilor, ca să se împlinească cuvântul Domnului rostit prin gura lui Ieremia, Domnul a trezit duhul lui Cirus, împăratul perşilor, care a pus să se facă prin viu grai şi prin scris vestirea aceasta în toată împărăţia lui”

Ezra 1.1

Dumnezeu va face tot ceea ce este necesar pentru a I se împlini făgăduințele Sale și nimic nu se poate întâmpla fără încunviințarea Sa – nici măcar un conducător nu ajunge la putere de nu este din voința Tatălui. El trezește duhul acelui om pe care Domnul dorește să fie folosit, iar cine este înțelept I se supune.

De fapt, nicio prorocire sfântă nu va da greș, căci tot ceea ce Dumnezeu spune este adevărat. În pasajul citat, observăm că tot ceea ce părea imposibil s-a împlinit în cel dintâi an al lui Cirus. Afându-se la începutul guvernării sale, regele poate avea multe de rezolvat, însă, chiar și în această situație, a ascultat de porunca cea sfântă, permițând ca evreii să se întoarcă din surghiunul din Babilon ca să reclădească în Ierusalim templul Domnului.

Fratele meu, de îndată ce Tatăl începe să lucreze, nimeni nu-L poate împiedica. Așadar, nu trebuie să ne lăsăm intimidați de trufia sau amenințarea nimănui. Niciun fapt nu trece neobservat de ochii Domnului! Oricât de necrezut ar părea, toți conducătorii din toate vremurile care s-au aflat la cârma oricărui popor – cât și cei care se află sau se vor afla în această funcție – ajung în această poziție numai prin încuviințare sfântă. De fapt, putem spune că fiecare popor își are conducătorul pe care-l merită, căci voia din Ceruri depinde de credința și dragostea pe care poporul o arată Tatălui.

Nu putem fi fataliști, dar Domnul permite ca unele lucruri să se întâmple pentru ca planul Lui cel sfânt să se poată îndeplini. Atunci, nu ar fi oare mai bine ca, în loc de a lupta pentru ca unul sau altul să fie aleși, să aflăm de la Domnul cea mai bună alegere? Fără îndoială, aceasta ar fi ideal, dar nu este ceea ce facem. De aceea, avem aproape mereu greutăți.

Trezind duhul lui Cirus pentru a face voia Sa, Dumnezeu spune că El poate face același lucru și în zilele noastre. Cine oare și-ar fi închipuit că așa-numita Cortină de Fier ar urma să cadă? Și a căzut! Același lucru se va întâmpla cu anumite țări care, aparent, nu vor permite niciodată ca Buna Vestire să fie propovăduită pe tărâmurile lor. Însă, cu siguranță, și în aceste locuri unde Evanghelia este cu greu propovăduită, vor fi robi ai Celui Preaînalt care vor vesti Calea cea dreaptă pentru cei care sunt de veacuri asupriți duhovnicește.

Cei înțelepți sunt mereu gata să facă ceea ce Cerurile le poruncesc – așa cum a făcut și Ieremia, care și-a deschis gura și i-a dat lui Cirus mesajul cel sfânt. Așadar, la momentul potrivit, Cel Preaînalt Și-a început lucrul și a împlinit prorocirea. Fratele meu, ține minte mereu că niciodată cuvintele lui Dumnezeu nu se vor împlini. Crede în tot ceea ce El îți spune, căci Domnul nu va uita niciodată să onoreze ceea ce gura Sa vestește.

 

       

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!