Mesajul zilei

01/12/2017 - CUVINTELE SALE

”Istorisirea lui Neemia, fiul lui Hacalia. În luna Chişleu, în al douăzecilea an, pe când eram în capitala Susa ”

Neemia 1.1

Robii lui Dumnezeu lucrează potrivit Cuvântului chiar și în ocupațiile lor seculare. Acesta a fost cazul lui Neemia, paharnic al împăratului Artaxerxe. Aflându-se în țară străină și având o slujbă bună, nu și-a neglijat îndatorirea față de Domnul. O atitudine asemănătoare trebuie să avem și noi: în orice situație, trebuie să ne aflăm în comuniune cu Cel Preaînalt, care domnește peste tot.

Fratele meu, nimic nu este pierdut, căci toate planurile sfinte vor fi împlinite, inclusiv în viața ta. Așadar, chiar dacă, aparent, nu există rezolvare pentru situația ta, nu înceta de a crede în Cel Atotputernic; căci, până la urmă, când El lucrează, nimeni nu I se poate opune.  

Citind versetele următoare ale acestui fragment din Neemia, observăm că Domnul a folosit venirea lui Hanani și a altor prieteni de-ai lui pentru ca acesta să-și înțeleagă chemarea la o misiune glorioasă. Relatările pe care le-a primit despre Ierusalim și locuitorii săi au fost de ajuns pentru ca Duhul lui Dumnezeu să-i miște inima. Mai mult, aflând despre starea deplorabilă din Țara Sfântă el a plâns. Oricât de necrezut ar părea, în toiul vreunei tragedii sau suferințe, Dumnezeul nostru poate face ca mulți oameni să înțeleagă că le-a venit vremea de a păzi voia cea sfântă, fiind, astfel, gata de a realiza lucrarea.

Cine crede vorbește. Așadar, îl întreb pe stimatul meu cititor: unde oare îți sunt cuvintele? Ce ai spus în rugăciunile tale? Care a fost răspunsul dat Duhului lui Dumnezeu? Nu sta fără să spui nimic fiindcă Domnul te-a zămislit pentru a realiza ceva în Numele Său, indiferent de profesie, sex, vârstă, avuții sau cultură, căci Cel Preaînalt știe mereu ceea ce face.

Pentru a realiza cu succes chemarea, trebuie să ne rugăm. Cel ce ne cheamă este un înțelept și, dacă urmăm cu încredere sfaturile Sale, vom avea izbândă. Nu trebuie să-i imităm pe cei care au păzit voia cea sfântă înaintea noastră, căci aceștia au trăit în alte vremuri, iar ceea ce au realizat a fost valabil pentru timpul în care au trăit. Planul lui Dumnezeu pentru Moise a fost unul, pentru David, altul, pentru Pavel, la fel, și tot așa este pentru mine sau tine.     

Neemia s-a rugat, iar Dumnezeu i-a dat înțelepciunea de a reuși să obțină învoirea împăratului. La fel se întâmplă cu cel care umblă sub călăuzirea Cerurilor. Nu te preocupa de ceea ce spun oamenii, de sunt sau nu credincioși. Ceea ce contează este de a face ceea ce Domnul poruncește, mai ales că, urmând sfatul Său, nu vom da greș niciodată.

După cum Cel Preaînalt i-a adus izbânda lui Neemia, tot așa va proceda cu oricine Îi slujește. Fără îndoială, El te va călăuzi spre izbândă. Trebuie doar să I te supui pentru a vedea slava Domnului în chemarea ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!