Mesajul zilei

03/12/2017 - EXEMPLUL LUI IOV

“Era în țara Uţ un om care se numea Iov. Și omul acesta era fără prihană și curat la suflet. El se temea de Dumnezeu și se abătea de la rău.”

Iov 1.1

Puțin știm despre țara Uţ, dar acest lucru nu este cel mai important. Îndeajuns să știm doar că acolo a trăit un om care avea multe virtuți. Există speranță pentru fiecare persoană născută în această lume. Nu contează unde suntem născuți sau trăim, ci împlinirea scopului lui Dumnezeu. De la mine, de la tine și de la toate celelalte ființe umane, ni se cere să-l slujim pe Creator. Dacă o persoană primește multe posesiuni, dacă excelează în domeniul sportului, al științei sau în orice alt domeniu, nimic din toate acestea nu este la fel de relevant ca îndeplinirea planului lui Dumnezeu.

Personajul la care ne referim în acest mesaj are un nume mic: Iov. Toată lumea trebuie să se străduiască să fie poreclită Iov, al cărui înțeles este Reîntoarcerea la Dumnezeu. Ca și acest patriarh, trebuie să examinăm și acțiunile noastre, comportamentul copiilor noștri și să vedem o viață atât de neîntreruptă, încât cei mai exigenți dintre muritori să nu găsească vreo lipsă în părtășia noastră. Imposibil? Pentru omul natural, da, dar celui ce slujește lui Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință (Marcu 9:23).

Neînțelegerea nu găsește adăpost în inima celui care slujește Domnului, căci chiar dacă a fost ispitit să aleagă calea falsă, se va întoarce întotdeauna la Tatăl. Nimeni nu-L va mulțumi pe Cel Prea-Înalt, dacă nu are adjectivul drept în curriculum. Cei care nu împlinesc ceea ce făgăduiesc, nu execută poruncile divine cu grijă și nu vorbesc cu exactitate despre ceea ce au în inima lor sunt într-o situație proastă. Neprihănirea îl îndrumă pe om peste tot și-i deschide uși mărețe. A fi drept este să umbli conform Cuvântului Domnului. Nu este necesar să faci un sacrificiu pentru a umbla în neprihănire; doar asumă-ți ca normă în viață ceea ce spune Biblia. Ce condamnă Cuvântul nu ar trebui nici măcar să fie examinat ca o posibilitate.

Nu va duce lipsă de nimic cel ce se teme de Domnul, spun Scripturile (Psalmii 23:1), dar copiii lui Dumnezeu nu o iau în serios. Vezi ce îți lipsește și mărturisește că nu ai respectat Atotputernicul. Cei care se tem de Dumnezeu arată în toate acțiunile lor că Domnul este prezent în viața lor și vor avea din belșug în toate.

Iov nu ar trebui lăudat, dar exemplul lui ar trebui copiat. Deși a avut una dintre cele mai grave crize pe care o persoană le-ar putea experimenta, a fost victorios. Așa se va întâmpla întotdeauna celor care își pun încrederea în Dumnezeu și hotărăsc să facă ceea ce este plăcut pentru El. Oricine îl va mulțumi pe Creatorul și Domnul tuturor lucrurilor va vedea că și dorințele inimii sale sunt satisfăcute.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!