Mesajul zilei

04/12/2017 - DE TREI ORI FERICE

“Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așază pe scaunul celor batjocoritori!”

Psalmii 1.1

Plăcerea noastră trebuie să fie în slujirea Domnului, pentru că ne aduce fericire. De aceea, trebuie să fugim de sfatul celor răi și să nu ne oprim niciodată pe calea păcătoșilor, nici să ședem pe scaunul celor batjocoritori. Oricine acționează în felul acesta îl mulțumește pe Domnul și, prin urmare, este mulțumit de către El.

Cei care învață să-I slujească lui Dumnezeu și fac asta cu abilitate descoperă că binecuvântările le sunt date în mod natural, fără a fi nevoie să le ceară. De fapt, toți robii Celui Prea-Înalt vor avea succes în faptele lor, atâta timp cât le fac în Domnul. Pentru aceștia, ușile slavei vor fi întotdeauna deschise, iar Cel Prea-Înalt, cu toată puterea Lui, va fi alături de tine, mereu gata să-ți audă rugăciunile și să îndeplinească pe fiecare dintre ele.

Nu putem nici măcar să ascultăm sfatul celor răi, care, prin faptul că nu se supun lui Dumnezeu, sunt mereu în afara planului divin. Acum, ceea ce spun ei nu are nimic de-a face cu voința divină. Fratele meu, ei întotdeauna se înșală - și oricine îi va asculta la fel va greșii! Nu este posibil ca din gura acelui care nu se teme de Cuvânt să iasă ceva bun sau util. De aceea, întotdeauna leapădă sfatul acelora care nu se tem de Tatăl.

Calea celor răi este întunericul. De fapt, trebuie să trecem printre ei, dar fără să ne oprim acolo unde locuiesc aceștia. Conform avertismentului divin, trebuie să fim atenți, deoarece diavolul va folosi întotdeauna ceva pentru a încerca să ne atragă atenția. Deci, cu toate că ceea ce produc poate arată bine, profitabil sau plăcut, nu ne putem deranja să examinăm și nici să ne oprim pe calea celor răi.

Batjocoritorii au o capacitate dată de dușman, care trebuie întotdeauna respinsă. Roata lor este a diavolilor, iar ceea ce ei spun, comentează, sau planifică vine din iad. Cei care se așază cu ei, participă la banchetele lor sau profită de ceea ce îi amuză sau îi inspiră se vor pierde pentru veșnicie. Acum, doar Cuvântul lui Dumnezeu ne hrănește și ne apără și numai prin El putem reuși.

Următorul verset pe care îl studiem spune că plăcerea noastră trebuie să fie întru Legea Domnului. Fratele meu, tot ce ne poruncește este pentru binele nostru. Preceptele Lui ne vor face să biruim în orice moment. De aceea, păzirea lor este dovada că-L iubim pe Cel Prea-Înalt mai presus de orice. Pe de altă parte, nerespectarea poruncilor Sale nu înseamnă numai să declarăm că suveranitatea Lui asupra noastră nu există, ci înseamnă și să ne descalificăm pentru viața veșnică. Meditează asupra acestui lucru: Cel care este înțelept și acționează prin credință va face totul pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu și, prin urmare, va fi mulțumit de El.

 

În Hristos, cu iubire,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!