Mesajul zilei

05/12/2017 - LECȚII DIN VIAȚA LUI IEREMIA

“Cuvintele lui Ieremia, fiul lui Hilchia, unul din preoții din Anatot, din țara lui Beniamin.”

Ieremia 1.1

 Noi toți, creștini, avem o slujire desemnată de Domnul și trebuie să ne rugăm pentru a o descoperi. Nu am fost chemați să stăm cu mâinile în șold. Așa cum s-a întâmplat cu Ieremia, care a fost ales de Dumnezeu înainte de a fi întocmit în pântecele mamei sale (versetul 5), și noi, când eram încă un plod fără chip, aveam deja ochii Domnului asupra noastră (Psalmii 139:16). Dacă respingem voia Lui și ne predăm păcatului, El nu va fi capabil să dezvăluie proiectul Său pentru noi, deoarece El nu va folosi o persoană care nu vrea să știe Adevărul și nu o va face robul Lui.

Trebuie să trecem prin Poarta strâmtă și pe Calea dreaptă, pentru ca Atotputernicul să ne poată dezvălui și să ne facă cunoscută misiunea ce ne este destinată (Matei 7:13). În înțelepciunea Lui infinită, Tatăl îi numește pe aceia pe care El dorește să-i împlinească voia Lui și îi pregătește pentru asta. Depinde de noi să descoperim planul Său pentru viața noastră!

Ieremia chiar a cerut să nu fie chemat, spunând că el nu era decât un copil (Ieremia 1:6), dar Domnul i-a spus că va fi trimis ca un profet al națiunilor - chiar și lucrarea lui a crescut de șase ori: el trebuia să smulgă și să taie, să dărâme și să nimicească, să zidească și să sădească. A fost un serviciu foarte tulburător pentru el, care, de exemplu, a trebuit să profețească împotriva lui Iuda, spunând că poporul va merge în captivitate și cât timp va dura această robie. De aceea nu a fost acceptat de către împărat; înainte, fusese arestat de căpetenii și aruncat în groapa cu noroi (38:6). Mai mult, unul dintre textele scrise pe care le-a redactat, care fusese citit în templu, a fost ars de regele Ioiachim (36:28).

Prin câte dificultăți a trecut robul! În același mod, în zilele de astăzi, lucrarea noastră nu este întotdeauna pașnică. Chiar și așa, trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu pentru a ști care este planul Său pentru viața noastră, pentru că, așa cum este scris în Biblie - despre cazanul clocotind - Domnul i-a spus profetului că El veghează asupra Cuvântul Său (Ieremia 1.11,12).

Odată, pentru a ști ce se va întâmpla cu el, regele Zedechia l-a căutat pe Ieremia, căci haldeii erau pe cale să ia Ierusalimul. Profetul Domnului l-a sfătuit, dar acel conducător a preferat să ignore instrucțiunile divine. El nu a ascultat de revelațiiel profetului, a fost luat în captivitate i s-au scos ochii și toți fiii lui au fost uciși înaintea lui (Ieremia 21). Acest lucru ne arată că nu trebuie să ne jucăm niciodată cu profeția pe care ne-o dă un adevărat rob al lui Dumnezeu.

Oricine face ceea ce vrea Tatăl, primește favoarea Lui în orice situație. Ieremia a fost tratat cu bunăvoință de către haldeii, la ordinul lui Nebucadneţar (39:11-18). Într-adevăr, credincioșia profetului față de Domnul a făcut ca dușmanii să recunoască faptul că în el există un alt Duh - și astfel va fi întotdeauna cu cei care slujesc cu adevărat Atotputernicul. De aceea, fratele meu, străduiește-te să fii robul lui Dumnezeu în orice clipă!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!