Mesajul zilei

06/12/2017 - CUVINTELE ECLESIASTULUI

“Cuvintele Eclesiastului, fiul lui David, împăratul Ierusalimului.”

Eclesiastul 1.1

Unul dintre cele mai binecuvântate lucruri pe care le poți face în viață este să-ți dedici timp să asculți ceea ce anunță predicatorii Cuvântului lui Dumnezeu. Fiecare dintre ei are o ungere aparte. Ceea ce le este dat este investit cu puterea necesară pentru a îndeplini scopul divin. Ar fi bine ca toți să vorbească numai prin Duhul Domnului, căci când se întâmplă acest lucru, inima noastră recunoaște, se aprinde, arde sub flacăra sacră și spiritul nostru se luminează și se întărește.

De multe ori în tinerețea mea, copleșit de disperare, asuprit de circumstanțe, deranjat de felul în care trăiam, mă duceam la biserică și acolo auzeam un rob al Domnului transmițând mesajul divin. La plecare, deveneam altcineva. Admirația pe care o am pentru acești oameni care au fost folosiți de Dumnezeu pentru a vorbi cu mine este foarte mare. Sunt sigur că, printre ei, cei care au plecat să fie împreună cu Tatăl și-au făcut datoria, iar cei care sunt încă în viață vor fi răsplătiți pentru binele pe care mi l-au făcut mie și fiecărei adunări în îngrijirea lor.

Predicatorul menționat în cartea Eclesiastului era Solomon, fiul lui David, împăratul Israelului. Când Solomon s-a prezentat, el s-a referit la exemplul său: David. Psalmistul nu era doar tatăl biologic al predicatorului, ci și un om al lui Dumnezeu care îl învățase să meargă pe căile sfinte. Am multe exemple ca acestea în viața mea - oameni despre care lumea nu era vrednică, dar care, cu dragoste, dedicare, puritate sufletească și fără sentimente de lăcomie sau râvnă, se lăsau folosiți să mă învețe primele litere ale Evangheliei glorioase a lui Isus.

Ceea ce îmi oferă cea mai mare bucurie este că aceștia, care erau pentru mine ca "părinți", erau copii ai Domnului Isus, adevăratul Rege al Ierusalimului și al întregului Univers. De asemenea, eu sunt fiul Lui și, prin urmare, mă consider privilegiat, deoarece acest titlu mă face moștenitor al lui Dumnezeu și împrună moștenitor al lui Isus a întregii bogății a Tatălui ceresc. Nu ar putea exista o onoare mai mare decât asta. Lui Dumnezeu să- fie dată toată slava!

Fie ca viața ta să fie de asemenea dată altarului Domnului, pentru că afilierea ta spirituală este foarte semnificativă. Nu-L supăra pe Cel Prea-Înalt, ci dedică-te să-L onorezi. Vei vedea că El îi cinstește pe cei care Îl cinstesc. Suntem chemați să fim membrii ai familiei Sale regale și acest lucru nu ne poate fi luat.

Pentru a fi complet, descoperă-ți vocația. Vezi ce a pregătit Dumnezeu pentru viața ta. Nu te lăsa îndurat de jertfele dușmanului, care sunt iluzorii. Cuvântul lui Dumnezeu îți poruncește să fii o binecuvântare. Așadar    ascultă-L!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!