Mesajul zilei

07/12/2017 - CÂNTĂRILE PROFETICE

“Cântarea cântărilor făcută de Solomon”

Cântarea cântărilor 1.1

În cartea Cântărilor, vedem că Solomon a fost un ales de-al Domnului care, lăsându-se folosit de Dumnezeu, a scris despre dragostea lui Isus față de biserica Sa. În același mod, nu trebuie să pierdem ocazia de a compune cântece de laudă și de a sluji Atotputernicului.

Una dintre caracteristicile lui Solomon era teama lui de Dumnezeu, care l-a capacitat cu înțelepciune, prosperitate și alte binecuvântări. El s-a lăsat folosit de Cel Prea-Înalt, iar oricine face acest lucru va descoperi, de asemenea, că aceasta este calea corectă de a avea succes în orice, pentru că planurile divine sunt infinit mai bune decât ale noastre.

Cel care are judecată, când este vizitat de Domnul, trebuie să se lase condus spre învățătură de El, pentru că El va arăta mereu ce-i mai bun pentru viață. Fratele meu, deși voința divină nu este exact cea pe care ai intenționat întotdeauna să o faci, este mai bine să o faci. Pierderea oportunității de a face parte din lucrarea Domnului pentru generația noastră înseamnă a greși în toate felurile. Cei care, de exemplu, își abandonează vocația cerească pentru a intra în "jungla" financiară sau în alte activități, pierd cea mai bună sursă de venit, care le va fi dezvăluită în veșnicie! A fi bogat în Dumnezeu este mai bine decât să ai bogățiile acestei vieți.

El este perfect și știe de ce El îi cheamă pe unii să-i facă lucrarea în mod direct. El știe totul despre noi, mult mai mult decât ne-am putea imagina. Deci, nu-i spune că, de exemplu, ai limba greoaie, că nu ești decât un copil sau că ai acest sau acel defect. Oricine este ales pentru orice misiune ar trebui să se bucure și, cât mai curând posibil, să înceapă să o facă.

După cum am menționat mai devreme, în cartea Cântărilor, Solomon a fost folosit să zugrăvească dragostea Mirelui (ceea ce la figurat îl reprezintă pe Hristos) pentru Mireasa - noi, Biserica Sa. Autorul exprimă afecțiunea pe care o are unul pentru celălalt, precum și dezvăluind plăcerea Mirelui pentru Mireasa Sa, precum și avertizări importante pentru a nu fi hărțuit de vrăjmaș.

Cântările au fost ai lui Solomon, dar, desigur, au fost inspirate de Duhul Sfânt. În același mod, tot ceea ce facem pentru Dumnezeu este al nostru și ar trebui să-i dăm întotdeauna laudă Domnului pentru creație. Dacă ne permitem să fim folosiți de Tatăl, El ne va spune întotdeauna ceea ce trebuie pronunțat și ne va arăta decizia corectă în toate situațiile. Dar să nu uităm că El ne conduce prin mărturia Duhului Sfânt în Cuvânt.

Pregătește-te să-L lași pe Domnul să te folosească după bunul lui plac și vei fi uimit de ceea ce va face pentru tine. În afară de faptul că Atotputernicul este mult mai mare decât putem măsura, pentru că suntem iubitori, El ne va uimi într-un mod minunat!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!