Mesajul zilei

09/12/2017 - IMAGINEA LUI HRISTOS ÎNTORTOCHEATĂ

“Vai! Cum stă părăsită acum, cetatea aceasta atât de plină de popor altădată! A rămas ca o văduvă! Ea, care altădată era mare între neamuri, fruntașă printre țări, a ajuns roabă astăzi!

Plângerile lui Ieremia 1.1

Plângerea conținută în această carte a lui Ieremia trebuie să fie în inima fiecăruia care se teme de Domnul, spre deosebire de suferință, care este rezervată rebelilor existenți printre poporul lui Dumnezeu. De fapt, cartea Plângerilor, scrisă poetic, servește ca avertisment că nu ar trebui să ne jucăm cu păcatul.

Prorocul Ieremia declară că poporul lui Domnului era în lacrimi după distrugerea făcută de haldei. De fapt, a existat multă tristețe, pentru că păcatele israeliților au fost cele care au făcut să fie dați pe mâinile dușmanului. De aceea, cel care are discernământ trebuie să se întoarcă în fugă în brațele Tatălui, pentru că ceea ce se face împotriva voinței Sale conduce la pierzanie. Cel Prea-Înalt, de exemplu, avea alte planuri pentru poporul Său, dar acesta nu l-a ascultat; în consecință, prin această atitudine, evreii plătesc un preț prețios până în ziua de  astăzi.

Citirea cărții lui Ieremia și apoi cea a Plângerilor ne ajută să facem o auto-examinare și, dacă suntem departe, să ne întoarcem la picioarele Domnului. Mulți vor avea păcatele lor descoperite în timp ce trăiesc, iar alții le vor avea în Ziua Judecății. Captivitatea evreilor a fost de 70 de ani, dar astăzi cei care sunt condamnați la chinul veșnic nu vor scăpa niciodată. Deci, fratele meu, ca să nu suferi pentru veșnicie, nu te deda pradă capcanelor vrăjmașului sau plăcerilor păcatului.

Toată neliniștea pe care a trăit-o poporul lui Israel este un avertisment pentru cei care nu se schimbă și cred că Dumnezeul nostru s-a schimbat. În acele zile nu exista lipsă de profeți care să-i înșele pe israeliți și, pe lângă asta, căpeteniile din Iuda nu se lăsau să fie învățați, căci satisfacția cărnii și împlinirea dorințelor era ceea ce-i interesa. Dar din această cauză au suferit mari pierderi. Deci, cu atâtea exemple, de ce să continui în păcat? Dumnezeu nu-ți cere socoteală în fiecare săptămână sau în fiecare lună; totuși într-o zi, păcatele noastre ne vor găsi, căci ele există numai în viața celor care se îndepărtează de Cuvânt. Dacă te-ai abătut de la Adevăr, grăbește-te înapoi la Hristos!

Atotputernicul a avut întotdeauna planuri minunate pentru copiii lui Israel. Mulți, mult timp, au făcut ceea ce era bine, dar au fost conduși de proroci mincinoși și exemple rele. Apoi au gustat păcatul și au fost mulțumiți de greșeală. În consecință, pedeapsa a venit pentru ceea ce au practicat. Este nevoie doar să studiem ce s-a întâmplat cu omul de-a lungul Istoriei pentru a vedea că nu se merită să trăiești departe de voința divină. În multe națiuni mulți robi ai lui Dumnezeu s-au lăsat pradă păcatului, nerespectării Cuvântul sfânt și plăcerilor cărnii. Cu toate acestea, pentru aceștia, rezultatul va fi dezastruos, căci odată ce coroana de pe cap este îndepărtată, nu va rămâne decât durere și suferința.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!