Mesajul zilei

10/12/2017 - DUMNEZEU ÎNCĂ DESCHIDE CERURILE

“În al treizecilea an, în a cincea zi a lunii a patra, pe când eram între prinșii de război de la râul Chebar, s-au deschis cerurile și am avut vedenii dumnezeiești.”

Ezechiel 1.1

Ezechiel a fost un preot și un profet care, în captivitate, alături de poporul său, a văzut cerurile deschizându-se. El a fost contemporan al lui Daniel și probabil unul dintre discipolii lui Ieremia. Slujba sa a fost exercitată în captivitatea babiloniană și el a început să profețească în al cincilea an în care era printre captivi. Viziunile sale erau complexe, dar mesajul era ușor de înțeles.

Acest rob al Domnului a fost trimis la copiii lui Israel, care, din pricina păcatelor lor, au fost duși în robie. Deși era unul dintre cei care erau în sclavie, pentru Ezechiel, cerurile au fost deschise, iar apoi a avut viziuni divine. Fratele meu, aceste viziuni pe care le avem, după Cuvântul Domnului, ne fac de folos în mâinile Sale. De fapt, fiecare studiu al treburilor de zi cu zi este important, dar ceea ce învățăm din Scripturi este ceea ce este necesar pentru realizarea voinței divine. Oricine are revelații de la Dumnezeu trebuie să stea drept și să anunțe ce i s-a arătat.

Nu putem crea nimic pentru a-i ajuta pe oameni să se apropie de Tatăl. Chiar și înălțarea noastră trebuie făcută cu ajutorul divin. Cel Prea-Înalt, după ce a dat aceste viziuni lui Ezechiel, i-a poruncit să se ridice, pentru că voia să vorbească cu el - dar acest lucru s-a întâmplat numai când Duhul lui Dumnezeu a intrat în acel om și l-a îndreptat. Fratele meu, viziunea pe care o poate avea o persoană nu-l pregătește pentru lucrarea pe care o va face. El trebuie să audă glasul Domnului, să învețe mai multe de la El, ca să poată vorbi în Numele Lui. Un neofit trebuie îndrumat în ucenicie până când pregătirea lui este finalizată.

Cel Prea-Înalt avea un scop în această captivitate; la urma urmei, era poporul Său acolo și nu a fost întâmplător faptul că această situație supărătoare a avut loc. Acum, Cuvântul se dezvăluie întotdeauna unde Dumnezeu dorește să se facă cunoscut. Acești despoți nu puteau ține copiii Celui Prea-Înalt pentru totdeauna în mâinile lor. Israeliții ar trebui să știe mai întâi că între ei era un profet și, fie că vor sau nu să audă, mărturia ar fi dată. Nu putem judeca ce se întâmplă în lume, dar prin credință putem înțelege că mâna divină funcționează în toate națiunile. Când Domnul va restabili soarta poporului Său, vom fi ca cei care visează (Psalmii 126:1).

Ezechiel era, probabil, la aceeași vârstă ca Daniel. Dumnezeu i-a arătat că poporul Său, în secret, a făcut tot felul de greșeli. O "gaură în perete" era tot ce trebuia pentru a înțelege ce făceau cu vicleșugul. Și astăzi se întâmplă acest lucru: dacă Dumnezeu ne dezvăluie un lucru mic, să săpăm pentru a vedea murdăria care separă mulți dintre robii Domnului de prezența Sa divină. De aceea, fugi de robia păcatului și umblă pe calea neprihănirii, crezând că Dumnezeul lui Ezechiel este același care poate să-ți deschidă astăzi cerurile. Crede în acest cuvânt și rămâi ferm!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!