Mesajul zilei

13/12/2017 - CREDINCIOȘIA ESTE CEVA CE TREBUIE REMARCAT

“Cuvântul Domnului care a fost spus lui Ioel, fiul lui Petuel.”

Ioel 1.1

Cuvântul Domnului a fost adresat profetului Ioel pentru a anunța lucrarea care urma să se facă în ultimele zile. A fost folosit să vorbească despre pogorârea puterii care se întâmplă cu botezul în Sfântul Duh, care a avut loc în ziua Cincizecimii. Profetul a folosit invazia lăcustelor care au decimat Țara Sfântă, amenințarea invaziei regelui Asiriei și suferințele prin care trecea poporul său, ca și cum ar fi fost o "mostră gratis" a Marelui Necaz, care va veni asupra întregii omeniri, pentru a anunța venirea Domnului Isus. Acest lucru, într-adevăr, va fi cel mai mare eveniment pe care lumea îl va avea.

Dacă suntem atenți, vedem că există lucruri care ni se întâmplă, cu permisiunea Dumnezeului nostru, ca să ne învețe să avem frică de Domnul. Omul are obiceiul de a pune deoparte recomandările biblice și de a cutreiera căile pe care le crede bune. Dușmanul nu doarme niciodată și, prin urmare, trebuie să veghem și să ne rugăm să nu cădem în ispitele care vin asupra noastră (Matei 26:41), și astfel nu ne separăm de Domnul.

Când Israel a decis să-L roage pe Domnul să-i dea un împărat, Dumnezeul nostru s-a întristat. El nu dorea ca poporul Său să aibă același obicei ca și alte națiuni, pentru că voia să fie Regele veșnic alor Săi. Cu toate acestea, în întâmpinarea a tot felul de probleme - mizerie, violență și dezechilibru moral - Cel Prea-Înalt a arătat că, deși au luat o decizie greșită, El nu i-ar abandona.

După ce i-a anunțat despre venirea Mântuitorului, Domnul a pus în inima lui Ioel mesajul care nu încă se făcuse auzit: poporul Său va fi botezat cu Duhul Sfânt. Ioel ne-a anunțat momentul, pentru că a spus că la sfârșitul timpului Duhul Domnului se va turna peste orice făptură și că fiii și fiicele noastre vor proroci, că bătrânii noștri vor visa vise și că tinerii vor avea vedenii (Ioel 2.28).

Trăim ultimele clipe. Astăzi, cea mai mare mișcare care există în bisericile evanghelice din întreaga lume este pogorârea Duhului Sfânt, prin care mulți au primit darurile cerești. Există milioane de oameni din întreaga lume care vorbesc în alte limbi și de asemenea au alte daruri ale Duhului. Dumnezeu face minuni în cer și pe pământ. Rezultatul este că milioane de oameni au invocat Numele Domnului și au fost mântuiți.

Ioel a fost profund în revelații. El a trăit în zilele profetului Elisei și poate a fost unul dintre ucenicii profetului Ilie. Cu toate acestea, nu a menționat deloc acești doi oameni ai lui Dumnezeu, arătând cum cartea sa a fost cu adevărat insuflară de Domnul. Ioel a fost credincios față de ceea ce Domnul a poruncit să fie consemnat în Cuvântul Său.

Fratele meu, Dumnezeu așteaptă de la noi aceeași credincioșie. Prin urmare, trebuie să fim credincioși față de ceea ce ne spune să facem.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!