Mesajul zilei

17/12/2017 - TREI LUCRURI CARE-L MULȚUMESC PE DUMNEZEU

“Cuvântul Domnului spus lui Mica din Moreşet, pe vremea lui Iotam, Ahaz, Ezechia, împărații lui Iuda, prorocie asupra Samariei și Ierusalimului.”

Mica 1.1

Nu oricine care se lasă folosit de Domnul va aduce mesaje profetice, dar numai aceia care primesc această slujbă specifică pot fi folosiți în acest scop. Ca proroc, Mica, de exemplu, a vorbit despre multe evenimente ce urmau să fie: a profetizat captivitatea celor zece triburi și a lui Iuda, a vorbit exact unde se va naște Fiul lui Dumnezeu și a spus că Samaria va deveni o grămadă de pietre. Mai mult, a sfătuit pe cei care premeditau nelegiuiri și conspirau pentru a face rău, a prevăzut chemarea neamurilor și a arătat ceea ce era necesar pentru a-L mulțumi pe Cel Preaînalt.

Adesea, când Domnul ne dezvăluie ceva rău care urmează să aibă loc, nu vorbește despre ceea ce a hotărât deja să facă, dar ceea ce este aproape inevitabil. Din păcate, mulți oameni nu dau atenția cuvenită mesajului divin și, prin urmare, suferă - atât persoana în sine, cât și familia și, uneori, întreaga națiune. Cel care ascultă robii lui Dumnezeu și se roagă pentru ceea ce i-a fost revelat poate împiedica ca nenorocirile să se întâmple.

Mica a fost precis în a prezice nașterea Fiului lui Dumnezeu, inclusiv numele orașului în care va avea loc acest eveniment minunat. Fratele meu, dacă Tatăl îți dezvăluie și ție ceva, să știi că acest lucru este de cea mai mare importanță. Deci, nu te grăbi să-ți deschizi gura, ci roagă-te pentru această chestiune și, cu confirmarea biblică a ceea ce ți-a fost arătat, dă mesajul, căci Domnul va întări întotdeauna cuvântul robului Său. Nu mări sau micșora ceea ce Dumnezeu a declarat, nici nu te da drept profet, pentru că această slujbă aparține celor care au fost chemați și pregătiți de Cel Prea-Înalt pentru o astfel de slujire.

În Vechiul Testament, profetul putea să aducă chiar și o mie de profeții, dar dacă nu s-ar fi împlinit, ar fi omorât (Deuteronomul 18:20-22). Dar Mica, robul Domnului, a spus că mândra Samaria va deveni o grămadă de pietre, iar aceasta, de fapt, a avut loc la puțin timp după moartea sa. Mai mult, el i-a avertizat pe aceia care, bazându-se pe puterea autorității pe care o aveau, premeditau nelegiuiri și complotau a face rău. Dar Dumnezeu, care vede totul, va judeca fără îndoială pe cei care se cred îndreptățiți să-și jefuiască poporul, să primească avantaje nejustificate și să înșele pe cei care i-au pus ca autoritate.

Domnul i-a revelat profetului de asemenea convertirea neamurilor. Astăzi, suntem deja în jur de un miliard de neamuri "convertite" - o binecuvântare care confirmă această și alte profeții. Foarte curând, Tatăl va trezi duhul oamenilor din neamuri întregi, care vor căuta mântuirea. Vor fi zile frumoase prin care omenirea va trece!

Fratele meu, nu este de nici un folos să inventezi ceva pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu. Unii sunt învățați să dea daruri foarte scumpe, judecând că astfel Îl fac pe Domnul fericit, dar după cum spune Mica, Cel Prea-Înalt ne cere doar trei lucruri: să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău (Mica 6:8). Acest lucru este bun și ceea ce El se așteaptă de la noi.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!