Mesajul zilei

19/12/2017 - CEL MAI MARE EVENIMENT

“Prorocia descoperită prorocului Habacuc.”

Habacuc 1.1

Un om al lui Dumnezeu este adesea folosit să prezică evenimente care nu sunt plăcute celui pe care îl iubește. Așa a fost cu Habacuc, care a profețit venirea caldeenilor și a captivității ulterioare a poporului lui Iuda. Cel care slujește Domnului trebuie să fie întotdeauna loial față de El în slujba Lui. Nu este niciodată treaba robului să decidă ce să facă, ce să vorbească sau să aleagă unde ar trebui să fie, căci aceasta este prerogativa Celui Prea-Înalt.

Cuvântul pe care Habacuc l-a rostit a fost puternic: Dumnezeu avea să folosească un popor rău pentru a da israeliților lecția necesară. În același timp, profetul i-a încurajat spunând că Domnul ar face o lucrare care, chiar dacă ar fi povestit-o, nu ar crede. În viața noastră, lucrurile nu se întâmplă întotdeauna minunat. Chiar și astăzi, Dumnezeu folosește anumite fenomene și anumiți oameni pentru a ne învăța că, din anumite motive, nu mai primim Cuvântul Său.

Lui Dumnezeu nu-i păsa ce avea să se întâmple cu poporul Său? Desigur că da. El știa cum ar proceda caldeenii, dar știa și că oricine are credință biruie orice luptă. Fratele meu, robul Domnului, trebuie să trăiască întotdeauna prin credință. Cel Atotputernic era sigur că credința dată israeliților era suficientă pentru ca ei să treacă prin acea învățătură. Același lucru este valabil și pentru toți cei care aparțin familiei lui Dumnezeu: credința pe care El le-a dat-o este tot ce au nevoie pentru a face față oricărei crize și a ieși cu bine din aceasta.

Habacuc nu a rămas doar în profeția care a anunțat venirea caldeenilor, ci a spus că aceștia erau și foarte bine pregătiți. Cu toate acestea, din cauza răutății faptelor lor, ei de asemenea aveau să cadă. Și așa cum a spus profetul, așa s-a și întâmplat. Viziunea lui Habacuc a trebuit să fie scrisă în așa fel încât chiar și cei care ar trece în fugă să o poată citi (2:2).

Sufletul caldeenilor s-a îngâmfat și nu era fără prihană în el (2:4a), dar de ce li s-a dat puterea de a asupri poporul lui Dumnezeu? Ceea ce avea importanță atunci era ca cel neprihănit să trăiască prin credința lui (2:4b, Romani 1:17). Nu pierde timp încercând să afli ce este în spatele suferinței tale. Trăiește prin credință!

Înainte de a compune un frumos psalm (vezi capitolul 3), prorocul Habacuc a proclamat ofurile cu privire la caldei, avertizând despre faptul că ei au strâns pentru casa lor câștiguri nelegiuite, au zidit o cetate cu sânge și au întemeia o cetate cu nelegiuire (2:9-19). Apoi a fost folosit să ne dea un mesaj frumos: "Căci pământul va fi plin de cunoștința slavei Domnului ca fundul mării de apele care-l acoperă. " (2:14).

Ia aminte: va veni ziua când națiuni întregi vor fi trezite și toți locuitorii acestora vor căuta să-L cunoască pe Creatorul nostru. Dacă aș putea, aș face imposibilul să fac parte din acest fenomen unic. La urma urmei, am fost folosit pentru pregătirea unui astfel de eveniment.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!