Mesajul zilei

20/12/2017 - PUTERNIC PENTRU A SALVA

“Cuvântul Domnului care a fost spus lui Ţefania, fiul lui Cuşi, fiul lui Ghedalia, fiul lui Amaria, fiul lui Ezechia, pe vremea lui Iosia, fiul lui Amon, împăratul lui Iuda:”

Ţefania 1.1

Un proroc curajos al lui Dumnezeu a fost folosit pentru a anunța nașterea lui Iosia. El a dat detalii despre ceea ce va face acest moștenitor al tronului lui Iuda, cum ar fi arderea oaselor omenești pe altar. Zilele lui Iosia au fost minunate. Nașterea lui a fost prezisă cu mult în avans, iar domnia lui a fost slujită de Ţefania. Acest profet a fost considerat unul dintre pionierii trezirii care a avut loc la acel moment. El vorbea despre noaptea judecății care urma să vină asupra lui Israel și a națiunilor, urmată de renașterea lui Israel și de convertirea națiunilor. El a mai spus că se apropie ziua invaziei lui Nebucadneţar, pedeapsa națiunilor vecine și restaurarea viitoare a Ierusalimului.

Ţefania a trăit în zile spectaculoase. Iosia, care a început să domnească la vârsta de opt ani, a început să-l caute pe Domnul la vârsta de 16 ani. Împăratul băiat nu s-a îndepărtat și, când avea în jur de douăzeci de ani, a început să curețe Israelul din mizeria vrăjitoriei și a idolatriei care se stabilise pe pământul poporului lui Dumnezeu. Copiii Celui Prea-Înalt, de orice vârstă, trebuie să se străduiască să scoată din viețile lor rămășițele murdare ale religiilor pe care le-au mărturisit și conceptele lor care, fără îndoială, îi împiedică.

Când împăratul a auzit tot ce a fost înregistrat în cartea Legământului, pe care o găsiseră în Casa Domnului, împăratul i-a chemat pe toți preoții, pe leviți și pe ceilalți, să audă ceea ce a fost scris în Cartea Sfântă (2 Împărați 23). În zilele noastre, întreaga familie, precum și societatea, ar trebui să asculte ceea ce spune Cartea lui Dumnezeu.

Cercetătorii Scripturilor cred că Ţefania a contribuit mult la trezirea care a avut loc în timpul domniei lui Iosia, care, conform preceptelor divine, a organizat o sărbătoare de Paște cum nu avusese loc până atunci în Israel de pe vremea profetului Samuel (2 Împărați 23:21-23). Fără îndoială, Iosia a fost binecuvântat prin proroculŢefania.

Ţefania a profețit despre noaptea judecății care urma să vină asupra lui Israel și a națiunilor. El a vorbit despre renașterea lui Israel și despre convertirea națiunilor, declarând că Domnul va consuma totul pe fața pământului. El a asemănat vanitatea oamenilor cu excrementele umane. Pentru Ţefania, ziua invaziei lui Nebucadneţar, pedeapsa popoarelor învecinate și restaurarea viitoare a Ierusalimului se apropiau. După cum a prezis, oamenii s-ar purta ca niște orbi pentru că păcătuiseră împotriva Domnului. Prorocul a văzut că rămășițele lui Israel nu vor mai săvârși nelegiuire, nu vor mai spune minciuni și nici în gura lor nu se va mai găsi o limbă înșelătoare. (Ţefania 3:13). Pentru el, Domnul este printre noi și este puternic pentru a salva.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!