Mesajul zilei

21/12/2017 - LECȚII PREȚIOASE

“În anul al doilea al împăratului Darius, în ziua întâi a lunii a șasea, cuvântul Domnului a vorbit prin prorocul Hagai către Zorobabel, fiul lui Şealtiel, dregătorul lui Iuda, și către Iosua, fiul lui Ioţadac, marele preot, astfel:”

Hagai 1.1

Cuvântul lui Dumnezeu este trimis întotdeauna cuiva în mod specific - atât pentru aplicarea în viața proprie, cât și pentru ceilalți oameni aflați într-o poziție de comandă, atunci când se referă la o comunitate, dar întotdeauna cu un scop benefic. Când, prin Cuvântul Domnului, înțelegem că ceva ne aparține și ceea ce dorește Tatăl de la noi, trebuie să știm că acest Cuvânt este trimis pentru un scop rodnic. Revelația pe care o primim pentru că ne plecăm urechea vocii Domnului este misiunea pe care o are pentru viața noastră.

Hagai s-a adresat prințului lui Iuda, Zorobabel și marelui preot, Ioțadac. Este interesant de observat că în cartea sa el repetă de cinci ori fraza "Așa zice Domnul", pentru că profetul subliniază faptul că Cuvântul nu a fost produs de propria sa rațiune, ci de lui Dumnezeu . Ceea ce produce omul nu are nicio valoare în lumea spirituală, dar ceea ce i se arată are, prin aceasta însuși, puterea necesară pentru a îndeplini voia Celui Atotputernic. Cine este înțelept va pune întotdeauna ceea ce i-a fost spus în acțiune, și prin urmare, va avea puterea divină de a realiza lucrarea.

Profețiile lui Hagai ne învață să-L așteptăm pe Cel Prea-Înalt, să ne încredem în El și să-L slujim într-un mod plăcut. Odată, acest profet a spus că Dumnezeu ridică duhul. Fie că este vorba de acțiuni individuale sau colective, este important ca Domnul să dea o asemenea inspirație. De fapt, nu are sens să încercăm să folosim gândirea pozitivă pentru a realiza ceva pentru Cel Prea-Înalt; dacă revelația nu a venit de la El, nu va avea forța necesară pentru finalizarea lucrării. În luptele spirituale, omul trebuie să fie îmbrăcat cu Cuvântul pentru a ieși biruitor din orice încercare.

Pe vremea lui Hagai, reconstruirea templului a fost oprită timp de 14 ani, dar Dumnezeu a decis că lucrarea din casa Lui va fi terminată. Nimeni nu ar trebui să locuiască în case bune, lăsând-o pe a Lui neterminată. Resursele necesare vor fi acordate oricărei persoane generoase, deoarece aurul și argintul, de fapt, aparțin Celui Prea-Înalt. Credința este mai mult decât un consimțământ mental; înseamnă o determinare fermă și o aplicare a resurselor necesare.

Revelația divină este întotdeauna o provocare care trebuie depășită. Totuși, nimeni nu va primi nimic de la Dumnezeu sau nu va face lucrarea Lui cu mâini blege. Așa cum, în trecut, războinicii Domnului s-au luptat pentru a birui, trebuie să fim de asemenea puternici și curajoși.

Fratele meu, Hagai a declarat că Dumnezeu nu comite niciodată nelegiuiri. Apoi, ca robi ai Săi, nu trebuie să greșim niciodată în îndeplinirea misiunii ce ne este încredințată. Cum El este sfânt, așa și toți acei care au fost privilegiați să cunoască voia Lui trebuie să fie.

 

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!