Mesajul zilei

22/12/2017 - TATĂL NU VREA DISTRUGEREA TA

"În luna a opta, în anul al doilea al lui Darius, cuvântul Domnului a vorbit prorocului Zaharia, fiul lui Berechia, fiul lui Ido, astfel: Domnul S-a mâniat foarte tare pe părinţii voştri.”

Zaharia 1:1-2

La începutul proorociei lui Zaharia, Domnul a propus reconcilierea supușilor Săi rebeli. Situația în ceea ce ne privește nu este cu mult mai diferită; până la urmă, Dumnezeu se străduiește să ne deschidă ochii pentru a ne ține departe de suferință. Cei 70 de ani în captivitate ai israeliților este un mic exemplu al închisorii adevărate rezervate pentru cei care nu se întorc către Adevăr. Fratele meu, ai mers prea departe? Faci parte din una din cele 10 categorii despre care se scrie în Scripturi că nu vor moșteni niciodată Împărăția lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:10) sau cei care nu vor birui moartea a doua (Apocalipsa 21:8)? Dacă răspunsul este da, acceptă cât mai repede reconcilierea pe care Preamăritul a făcut-o pentru noi prin Iisus pentru că, dacă aștepți, vei suferi groaznic.   

Zaharia a aflat de la Domnul că va fi un zid de foc (Zaharia 2:5), iar acest lucru demonstrează iubirea Lui pentru Ierusalim și furia pe care a avut-o pentru cei care I-au pedepsit poporul, pentru că l-au abuzat prea mult. Și astăzi Preamăritul se face zid de foc în jurul nostru, mare consolare pentru noi, fiii lui Dumnezeu, căci putem fi liberi, fără griji și știind că dușmanul nu ne va invada viețile atâta timp cât suntem credincioși Lui.  Printre alte mesaje importante pe care proorocul le-a primit de la Domnul, este un mesaj deosebit de important pentru noi: Domnul va locui în mijlocul nostru (Zaharia 2:10). Știind asta, putem sta liniștiți pentru că, avându-l pe Cel care este ca un zid de foc în jurul nostru, adversarul nu ne va putea atinge decât dacă îi permitem noi.

 Zaharia a vorbit odată despre opoziția lui Satana contra marelui preot Iosua și despre cum Satana a fost mustrat: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?" (Zaharia 3:1). Interesant este că marele preot avea hainele murdare, dar după ce i s-a făcut dreptate lui Iosua, Dumnezeu i-a dat haine de seamă. Asemenea este cu noi toți; chiar și când vine în haine sărăcăcioase, Domnul ne protejează, mustrează dușmanul și ne dă noi haine. Observați că marele preot a stat în fața îngerului lui Dumnezeu, iar noi trebuie să stăm în fața Cuvântului lui Dumnezeu pentru a fi tratați la fel.

Apoi, Domnul i-a spus că acest lucru nu se face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Său (Zaharia 4:6). Frații mei, această lecție este fundamentală pentru ca voi să vedeți familia salvată sau să primiți vreo binecuvântare. Când Duhul Sfânt vă deschide ochii, vă puteți da seama ce vă doriți pentru că, adresându-se inimii voastre, profeția se va îndeplini în totalitate.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!