Mesajul zilei

24/12/2017 - CE RESPONSABILITATE!

„Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.”

Matei 5:14

Este foarte bine să fim creștini, dar responsabilitatea noastră este enormă. Noi suntem lumina pe care Dumnezeu a dat-o ca oamenii să Îi vadă Calea și să se îndepărteze de păcat. Alții nu au cum să vadă binele dacă nu îi lăsăm să vadă lumina din noi. Pe de altă parte, dacă facem ce ne cere Cuvântul, vom acorda generației noastre cel mai bun ajutor pe care îl poate primi. Așa se așteaptă Preamăritul să ne purtăm.

Ai grijă să nu îl dezamăgești pe cel de lângă tine cu atitudinea ta. În tot ce faci și mai ales, nu uita că Dumnezeu te-a adus pe pământ ca să fii lumină. Dacă îți îndeplinești misiunea, îi vei ajuta pe păcătoși să se căiască, iar pe cei care suferă să descopere ce trebuie să facă pentru a se elibera de rele. Nu te lăsa dus de ofertele de prosperitate care încântă și înșală atât de multe persoane. Ai nevoie doar de slavă pentru a avea succes în viață.

Dumnezeu nu folosește alte căi pentru a binecuvânta pe cineva. Îngerii Săi, deși au tânjit după această oportunitate, nu L-au putut convinge pe Domnul să le încredințeze cu o asemenea misiune. Acest privilegiu ne aparține: să aducem la picioarele lui Iisus pe toți cei pe care ni-i arată Tatăl. Domnul are nevoie de brațele tale pentru a îmbrățișa, de mâinile tale pentru a vindeca, de gura ta pentru a grăi și de inima ta pentru a iubi.

 Fratele meu, nu uita niciodată care îți este locul. Dumnezeu te-a adus pe pământ ca o extensie a ființei Sale, așa că trebuie să fii mereu lumina de care toată lumea are nevoie. În orice situație, nu lăsa dușmanul să te folosească în alte scopuri. Chiar dacă ești atacat, suferind, nu uita că ești lumina care va elibera pe toți captivii din întuneric. Dumnezeu te va răsplăti pentru tot binele pe care îl faci.

 Dacă încercarea pare prea grea, nu înceta să strălucești. Nimic nu este întâmplător, iar Dumnezeu vede totul și știe de ce lucrurile neplăcute se întâmplă. Astfel, a înceta să îndeplinești misiunea este o mare prostie. Dacă Iosif din Egipt și-ar fi stins lumina, nu și-ar fi putut ajuta poporul când a venit foametea. 

Va veni ziua în care vom fi față în față cu Domnul nostru. Atunci, El îi va răsplăti pe toți cei care i-au fost credincioși; cu siguranță cei care nu I-au fost credincioși vor suferi mult. Ca atare, lucrează pentru viața de apoi. Este timpul să înfăptuiești planul divin. Eu mă voi ruga ca, la Judecata de Apoi, să fiți acceptați.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!