Mesajul zilei

26/12/2017 - FII LA LOCUL POTRIVIT

„Și Isus a zis omului care avea mâna uscată: "Scoală-te și stai la mijloc!"”

Marcu 3:3

Cel care încearcă să îl mulțumească pe Dumnezeu știe în sufletul său ce loc ar trebui să aibă în lucrarea lui Dumnezeu. În acest scop, El Îi călăuzește  pe ai Săi înspre ceea ce trebuie să creadă și să facă. Nimeni nu poate inventa și apoi să decidă ce să Îi ceară și să se aștepte ca El să răspundă. Cu toate acestea, oricine dorește să fie ajutat de Dumnezeu trebuie să asculte ce spune și să se încadreze în revelația Lui.  

Cel mai bine este să fii atent la atingerea Duhului Sfânt. Când asculți o predică sau citești Biblia, fii atent la ceea ce îți atrage atenția pentru că astfel grăiește și poruncește Domnul. Atingerile divine sunt oferite pentru a te apropia mai mult de Tatăl. Cu toate acestea, ducându-te la Dumnezeu în orice fel sau din nevoie nu înseamnă și că îți va răspunde.   

Omul este oricum născut sub semnul înfrângerii și al eșecului, așa că niciun predicator sau biserică nu poate să îl scoată de acolo; tot ce poate face este să transmită mesajul Cerurilor. Într-adevăr, Domnul este cel care are puterea să îl izbăvească.Totuși, chiar dacă au ascultat Cuvântul lui Dumnezeu, oamenii trebuie să stea în fața Preamăritului și să își ia locul cuvenit în planul lui Dumnezeu. Frații mei, cel care nu își îndeplinește rolul, rămâne fără binecuvântarea făgăduită.

Trebuie să fim oriunde este Domnul, indiferent de cel care predică, pentru că trebuie să ascultăm ceea ce spune Dumnezeu. Pentru ca Domnul să lucreze în noi, trebuie să ne implicăm complet în revelația din Ceruri. Cine nu se însoțește cu oamenii lui Dumnezeu și stă deoparte, nu va fi atins de slava divină. Cei care se consideră speciali sau prea buni pentru a face parte din familia divină, chiar dacă au învățat Adevărul, nu vor avea succes prea mare în credința lor.

Este păcat să vedem atâția oameni pierzând binecuvântările. Mândria pentru studiu, pentru familia din care fac parte, pentru poziția pe care o au în societate, sau pentru orice alt motiv, este o lovitură cu succes a diavolului în viețile lor, iar rezultatul sunt binecuvântările pierdute. Astfel de oameni ascultă mesajul puternic al Evangheliei, dar dintr-un motiv sau altul nu se alătură oamenilor victorioși. Doar cei săraci cu duhul vor fi exaltați.

Când acceptăm Cuvântul lui Dumnezeu și ne supunem Lui, revenim la normal. De la păcatul lui Adam, omul a fost alungat din prezența divină și astfel trăiește departe de scopul Preamăritului. Acum, cei care s-au supus planului divin s-au ales și cu cealaltă mână sănătoasă (Matei 12:13).


Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!