Mesajul zilei

28/12/2017 - HRANA CARE RĂMÂNE

„Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui."

Ioan 6:27

Cultura, pe care o acumulăm prin educația formală este bună și necesară pentru tot ceea ce facem. De exemplu, a avea un curs superior complet nu numai că ne oferă un avantaj competitiv în căutarea unui loc de muncă, dar reprezintă și posibilitatea de a ne extinde cunoașterea asupra lumii. Cu toate acestea, când murim, nu vom lua cu noi teoriile cuprinse în lucrările autorilor renumiți, căci moartea înseamnă sfârșitul tuturor lucrurilor materiale.

Opusul se întâmplă celor care învață Cuvântul lui Dumnezeu. Înțelegerea pe care o primim prin citirea Scripturilor nu ne abandonează niciodată, ci rămâne cu noi pentru eternitate. Dacă Iisus ne-a învățat să căutăm acest tip de „hrană” este pentru că va fi necesară pentru cei care vor locui în Ceruri alături de El. Așadar, este bine să fim atenți la sugestia Domnului și a ne strădui să învățăm cât mai mult.

Această hrană este dată de Dumnezeu, dar depinde de efortul pe care îl depunem. Cine nu se implică și nu depune eforturi nu o va primi. Știm ce trebuie să facem pentru a obține această „mâncarea care rămâne pentru viaţa veșnică”, așa că de ce să nu încercăm să obținem mai multă? Altfel, vom intra în eternitate fără a o lua în stăpânire. Dacă ar fi trebuit să depozităm această hrană, Salvatorul ne-ar fi călăuzit în acest scop cu siguranță.

Domnul a spus că le dă mâncare celor care muncesc. Nu a spus că unii o vor primi fără vreun efort. Acest lucru ne arată că Iisus este atent și vede ce facem și ce nu. Dacă ne străduim, El ne va răsplăti cu hrana eternă. Dar dacă suntem leneși sau delăsători nu vom putea obține nimic.

Pentru ca Iisus să ne dea mâncare, Dumnezeu, Tatăl, a însemnat-o cu pecetea Lui. Nu este ceva ce ar trebui să căutăm din curiozitate. Dimpotrivă, este ceva ce trebuie luat în serios pentru că pentru a ne da această hrană sfântă, Ea a fost pecetluită și unsă. Cine disprețuiește acest lucru se va căi veșnic. Doar cei care se interesează și se implică vor reuși.

Domnul ne-a asigurat că oricine crede în El va face și el lucrările pe care le face El (Ioan 14:12), așa că ar trebui să căutăm aceleași unelte, aceiași ungere. Căută să fii pecetluit de Dumnezeu și depune eforturi pentru ca El să îți dea abilitatea de a deschide înțelegerea oamenilor. Bineînțeles, sunt unele lucruri pe care doar El le poate face, dar putem aduce oameni la El pentru a fi iluminați cu adevărul etern.    

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!