Mesajul zilei

30/12/2017 - IMPORTANȚA UNEI JUMĂTĂȚI

„Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.”

1 Corinteni 7:2

Curvia există de la căderea lui Adam, când diavolul a intrat în lume. În unele zone este mai populară, dar este prezentă peste tot. În versetul citat, apostolul Pavel îi sfătuiește pe toți să se căsătorească. De fapt, Domnul deja hotărâse că omul ar trebui să își lase tatăl și mama și să se lipească de nevasta sa (Marcu 10:7). Cel care nu a primit darul de la Dumnezeu de a rămâne singur, ca cei 144.000 despre care vorbește Cuvântul, ar trebui să se căsătorească.

Prin urmare, cel mai inteligent lucru pe care îl poate face cineva este să își caute jumătatea și să se unească de aceasta prin căsătorie. Nu este păcat să te căsătorești, atâta timp cât se face întru Domnul. Cei care ignoră această poruncă biblică vor simți durere în trup. A spune că este imposibil în ziua de astăzi să te căsătorești, din cauza costurilor întreținerii unei case este o scuză, pentru că atunci când ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, El ne asigură toate cele necesare. A prezenta cazuri de persoane care s-au căsătorit și nu au avut succes mi se pare tot un pretext pentru a nu face compromisuri. Cel mai bine este a-L asculta pe Dumnezeu.

Căsătoria este o instituție planificată de Dumnezeu. El este cel care ne-a făcut bărbați și femei și ne-a poruncit să creștem și să ne înmulțim. El a declarat că instituția căsătoriei este un mister, în care doi devin un singur trup (Marcu 10:8). Rușine celui care intervine în relația cuiva!  Adulterinii vor plăti scump! Cei care nu sunt fideli se vor căi pentru eternitate, dar va fi prea târziu (Proverbe 6: 32-35).

Cel care se căsătorește trebuie să fie conștient că nu poate să nu se ofere celuilalt. A spune „nu îmi place” nu este bine pentru cei căsătoriți. Dacă cineva are o problemă de natură fiziologică, ar trebui să meargă la doctor, căci Cuvântul interzice abstinența de la angajamentele conjugale dintre bărbat și femeie, cu excepția situației când este de comun acord, chiar și atunci când amândoi se dedică rugăciunii (1 Corinteni 7:5).

Ceea ce interzice Cuvântul nu ar trebui făcut de către cei care Îl slujesc pe Dumnezeu. Dacă unul din soți dorește ceva ce interzic Scripturile, celălalt ar trebui să se roage și să discute sincer cu el. Biblia spune că patul conjugal este sfânt (Evrei 13:4) și cuvântul utilizat în varianta originală se referă la activitatea sexuală. Astfel, actul făcut de părinții noștri pentru a ne da naștere nu a fost un păcat, ci un lucru sfânt și onorabil.     

Conform Cuvântului lui Dumnezeu, adulterul nu este permis - actul sexual în afara căsniciei, dintre o persoană căsătorită și o alta, căsătorită sau nu. O altă faptă condamnată de Scripturi este preacurvia - actul sexual al celor singuri, văduvi, separați sau divorțați. Nici adulterinii, nici cei care preacurvesc nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu și vor primi moartea a doua (Apocalipsa 21:8). Iar cei care au relații cu persoane de același sex vor suferi condamnarea eternă (1 Corinteni 6:10).

Frații mei, prostituția corupe și conduce oamenii la cea mai mare nebunie sexuală, deci căsătoriți-vă și purtați-vă conform principiilor biblice.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!