Mesajul zilei

31/12/2017 - Harul Domnului

„Nu vreau să fac zadarnic harul lui Dumnezeu; căci, dacă neprihănirea se capătă prin Lege, degeaba a murit Hristos.”

Galateni 2:21

Harul Domnului s-a pogorât asupra omenirii odată cu venirea lui Isus. Ea este puterea lui Dumnezeu în acțiune pentru noi și se obține prin credință, conform Scripturilor. Acest gest al lui Dumnezeu este suficient pentru a-i aduce pe cei pierduți la salvare totală, pentru a-l elibera pe cel dependent de droguri sau pentru a vindeca omul de orice boală. Harul divin trebuie primit cu toată credința pentru a îndeplini voia lui Dumnezeu, și nu cu dispreț sau scepticism.

Poate pare imposibil, dar omul poate elimina harul divin din viața lui. Dacă se opune Domnului sau nu prețuiește harul poate face ca puterea pe care Dumnezeu a alocat-o pentru viața lui să fie distrusă. Dacă Tatăl ne avertizează cu privire la acest pericol înseamnă că este real. Oricine face o astfel de nebunie nu are puterea de a lupta împotriva adversităților care, apropo, nu sunt puține. Țineți minte, frații mei, că adversitățile au în spate dușmanii sufletului nostru.

Primim harul divin prin voia lui Dumnezeu, care ne-a iubit atât de mult încât a dat pe singurul Lui Fiu să piară în locul nostru (Ioan 3:16). Când Preamăritul ne deschide înțelegerea putem spune că este un merit pe care El ni l-a dat. Așadar, pentru că El ne iubește, și doar pentru asta, putem să cerem ceea ce ne-a făgăduit, având încredere în Cuvântul Său.

Moartea lui Iisus nu a fost în van și nici întâmplătoare. A fost planul Lui, singurul care putea fi pus în aplicare pentru a ne duce la El. A disprețui ceea ce Fiul lui Dumnezeu a făcut pentru tine este cel mai mare păcat pe care îl poți comite, căci El Și-a lăsat Gloria și s-a întrupat în lumea noastră, ca unul din noi, iar umilirea Lui a continuat până a murit pe crucea de pe Golgota. Iisus a vrut doar să ne salveze pentru Tatăl.

Dacă te convingi că Domnul a murit pentru tine și îți ceri dreptul la toate făgăduințele din Scripturi, Îl vei slăvi. El a spus să dai cinstea cui i-o datorezi (Romani 13:7). Pe de altă parte, dacă disprețuiești ceea ce Domnul a făcut pentru ca tu să fii izbăvit și să ai astfel viața eternă, te vei arunca singur în focul etern din care nu vei mai scăpa niciodată.

Cei care trăiesc prin credință spun ceea ce spune Cuvântul și nu acceptă mai mult decât ceea ce făgăduiesc Scripturile. Astfel, ei Îl mulțumesc pe Domnul iar El, mulțumit fiind, le dă toată puterea Sa. O viață în credință este un precept divin pe care toată lumea ar trebui să-l urmeze. Ca atare, nu trăi după Lege, ci după certitudinea credinței.  

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!