Mesajul zilei

01/01/2018 - HARUL LUI DUMNEZEU ÎN ADEVĂR

“Care a ajuns până la voi şi este în toată lumea, unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi. Şi aceasta, din ziua în care aţi auzit şi aţi cunoscut harul lui Dumnezeu, în adevăr.”

Coloseni 1.6

Mesajul pe care Hristos ne-a spus să-l predicăm, Vestea Bună, este numit Cuvântul adevărului Evangheliei. Nu trebuie să fim deloc timizi în a spune tuturor oamenilor că Vestea Bună pe care o predicăm se referă la Cuvântul adevărului. În El, nu există nici o eroare sau incapacitate. Dacă există slăbiciune în mesajul pe care îl dăm, acest lucru se datorează ignoranței a ceea ce putem face cu ceea ce a fost pus în mâinile noastre. Avem același mesaj și aceeași putere pe care le avea și Domnul Isus, cu care a slujit oamenilor în lucrarea Lui pământească.

Stăpânul le-a poruncit ucenicilor să meargă în întreaga lume să propovăduiască Cuvântul prețios al lui Dumnezeu (Marcu 16:15). Cu toate acestea, mulți au încetat să fie credincioși poruncilor lui Isus și au început să creeze doctrine și regulamente până când au făcut din Evanghelie o religie moartă, rea, care nu seamănă deloc cu ceea ce a făcut Hristos. Trebuie să ne întoarcem la rădăcini și să aducem aceste cunoștințe oamenilor din întreaga lume.

Cuvântul lui Dumnezeu se fructifică prin El însuși. Este suficient să fim credincioși cu ceea ce ne învață Scripturile și să transmitem mesajul așa cum ar trebui să fie slujit, astfel încât să putem vedea minunile care se întâmplă, convertirea oamenilor și lucrarea lui Dumnezeu fiind realizată, ca și în primele zile ale lucrării creștine. În mijlocul Colosenilor, a fost rodnic și a crescut. Între noi, același lucru trebuie să se întâmple sau, atunci, nu facem ceea ce ne-a poruncit Isus.

Acei frați Coloseni erau privilegiați, deoarece Cuvântul a adus roade printre ei. Trebuie să fi fost zile minunate acelea trăite de acei frați, deoarece puterea lui Dumnezeu putea funcționa în mod nestingherit printre ei. Dacă ne întoarcem la ceea ce ni s-a ordonat să facem și am fi credincioși, vom vedea că lucruri similare se întâmplă în mijlocul nostru. Dacă îi vedem pe oameni păcătuind, ucigându-se sau făcând altceva rău, trebuie să lăsăm Cuvântul să-și producă roadele.

Începe să aducă roade în momentul în care este predicat și acceptat. Oricine face ceea ce Isus a făcut obține rezultatele pe care El le-a obținut, dar dacă  insistă să facă altfel, va avea rezultate diferite. Lumea voiește, plânge și așteaptă manifestarea adevăraților fii ai lui Dumnezeu.

Harul lui Dumnezeu lucrează în Adevăr, așa că dacă vrei să fii eliberat de orice suferință, trebuie să-L știi, căci Domnul a spus că așa ne eliberează. Dacă le aducem oamenilor Cuvântul la cunoștința, vom vedea oamenii liberi.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!