Mesajul zilei

02/01/2018 - NU LĂSA INVIDIA SĂ PUNĂ STĂPÂNIRE PE TINE

“De aceea şi noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voii Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească;”

Coloseni 1.9

Succesul colosenilor a fost notoriu, ceea ce nu putea fi altfel, deoarece oamenii care aud Cuvântul lui Dumnezeu și îl îndeplinesc, fără îndoială, realizează aceleași lucrări ale puterii divine pe care le-au experimentat Isus, apostolii și oricine altcineva, oriunde în lume , care intră în contact cu Sămânța veșnică. Dacă, în orice parte a vieții tale, puterea Domnului nu a intrat în joc, chiar dacă te rogi, fii inteligent și începe să vezi ce a împiedicat acțiunea lui Dumnezeu sau ce trebuie să faci pentru ca Cuvântul Lui să curgă nestingherit.

Rezultatul credinței lor s-a răspândit în multe locuri, iar rezultatul a fost că și mai mulți oameni au vrut să audă mesajul dulce al crucii. Astăzi, același lucru trebuie să se întâmple sau vom pierde mii de vieți. Mulțimile îl urmau pe Domnul Isus, pentru că au văzut și au auzit ce făcea. Poporul generației noastre, indiferent de națiunea în care trăiește, trebuie să aibă același privilegiu ca și colosenii. Biserica lui Isus trebuie să fie trezită de acest fapt.

Invidia a fost prezentă cu obișnuință în multe cercuri religioase, mai ales când Domnul începe să-și folosească poporul cu semne, minuni și minunății. Totuși, acest lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece lucrul important nu este cel care face lucrarea, ci faptul că Domnul vindecă, eliberează și salvează pe păcătoși. Cel care este de la Dumnezeu trebuie să se bucure cu ceea ce face El în orice lucrare.

Pavel și-a adunat grupul de muncitori și pastori și i-a condus să se roage ca Dumnezeu să-i folosească și mai mult pe frații Coloseni și trebui și noi să avem o astfel de atitudine. Tatăl știe de ce El își varsă harul Său asupra unora. Cu toate acestea, dacă cineva, mișcat de invidie sau de un alt defect de personalitate, persecută sau vorbește rău despre acești frați, o astfel de persoană păcătuiește împotriva Celui Prea-Înalt.

Rugăciunea apostolului a fost ca ei să fie umpluți de cunoașterea voinței Tatălui. Asta trebuie să se întâmple în mijlocul poporului lui Dumnezeu. Lucrarea Domnului suferă dacă cei care sunt folosiți de El nu au cunoașterea voinței divine. În acest fel, inamicul îi poate conduce la cele mai ciudate atitudini. Oricine nu recunoaște acest lucru riscă să se umple de atitudini carnale. Toată lumea trebuie să aibă înțelepciune și inteligență spirituală.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!