Mesajul zilei

03/01/2018 - FĂCÂND CE ESTE DREPT

Înălțați pe Domnul împreună cu mine. Să lăudăm cu toții Numele Lui!”

Psalmii 34.3

Cea mai de seamă misiune în viața noastră este să aducem Domnului laudă. El este puternic, bun și are grijă de toți. Este de datoria copiilor lui Dumnezeu să-și dovedească dragostea și, în realitate, să aducă altora informații despre cine este El și ce poate face pentru cei care suferă. Nu există altul care să ne elibereze de forțele răului. Fără Isus, oamenii sunt pierduți și la dispoziția duhurilor rele, a căror misiune este să fure, să înjunghie și să prăpădească. (Ioan 10.10).

Psalmistul a invitat pe oricine dorea să-l înalțe pe Domnul cu el. Cât de bine ar fi dacă toți robii Celui Prea-Înalt ar face exact așa cum a poruncit Isus; astfel, Tatăl ar fi înălțat. Cine știe să trăiască prin credință trebuie să împartă cu toată lumea ceea ce a învățat. Ceea ce contează este predicarea Evangheliei, nu denominația noastră sau "eu".

Roadele muncii noastre în Evanghelie ar trebui să servească pentru a înălța Numele Domnului. Pentru aceasta, trebuie să învățăm ce înseamnă să-L folosim, cum și când să facem acest lucru, siguri că asta este ceea ce Tatăl așteaptă de la noi. Nu avem nevoie de teorii științifice sau de "magicieni" pentru ca bisericile noastre să crească. Este necesar ca lucrarea să fie îndeplinită cu credincioșie, astfel încât Numele Domnului să poată fi admirat și lăudat.

Nu fă nimic ascuns și nici nu fi egoist, ci lucrează cu cei care sunt deja mântuiți, căci un astfel de lucru îl mulțumește pe Cel Prea-Înalt. El dorește ca frații să trăiască uniți, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fim în fiecare zi într-una dintre casele lor (Proverbe 25:17), și nici pastorii să nu-și schimbe biserica în mod constant. Trebuie să ne rugăm unii pentru alții, să nu punem niciodată îndoieli în inimile oamenilor sau să propagăm știri false.

Nu trebuie să existe o concurență în lucrarea lui Dumnezeu (1 Corinteni 3:4). Trebuie să fim în solidaritate unul cu celălalt. Dacă cineva a primit o îndrumare de la Dumnezeu și a avut succes în efortul său, alții trebuie să se roage pentru el și chiar să-l ajute cu resurse; dacă este necesar, chiar și cu o mărturie publică.

Oricine este de-al lui Dumnezeu și are responsabilitatea pentru lucrarea Domnului nu trebuie să colaboreze niciodată cu dușmanul, împiedicând lucrarea Celui Înalt. Dacă, într-o zi, nu mai vor mai  exista suflete care să aibă nevoie să audă despre Isus, atunci îmi voi dedica viața unei alte activități. Implică-te în lucararea de seceriș a Maestrului, dar nu uita: nu este bine să o transformi în munca sau lucrarea  ta personală.          

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!