Mesajul zilei

05/01/2018 - SFATURI ÎNȚELEPTE

“Nădăjduiește în Domnul, păzește calea Lui, și El te va înălța ca să stăpânești țara: vei vedea pe cei răi nimiciți.”

Psalmii 37.34

Suntem îndrumați să-L așteptăm pe Domnul. Aceasta înseamnă că atunci când ni se dezvăluie un cuvânt, trebuie să ne asumăm ceea ce ne spune, rugându-ne Tatălui pentru a-L mulțumi și, în același timp, determinând îndeplinirea dezvăluirii. Deci, dacă nu este împlinită imediat, va trebui să-L așteptăm pe Dumnezeu până când rezultatul devine evident. Dacă există o întârziere în răspunsul divin, nu trebuie să mărturisim că această binecuvântare nu este pentru noi, nici să nu renunțăm la ceea ce a fost anunțat. Așteptarea Domnului înseamnă a avea încredere în faptul că El își va confirma făgăduiala.

Dezvăluirea pe care Tatăl ne-o dă în Cuvântul Său este calea pe care trebuie să o urmăm pentru a pune stăpânire pe binecuvântare. Depinde de noi să o păzim și să nu o lăsăm deoparte, nici să uităm, astfel încât să fie mereu deschisă pentru noi. În orice oră a zilei sau în timpul nopții, când trebuie să intrăm în prezența divină, putem folosi acest drum. Necuratul nu va trece niciodată pe acolo, căci acest drum deschis de Domnul este sfânt.

Înainte de a moșteni Țara Făgăduinței, trebuie să fim înălțați. O astfel de înălțare începe cu iertarea păcatelor noastre, eliberarea de ispitele care erau stăpâne asupra vieții noastre, continuă cu purificarea deplină a sufletului nostru și cu ungerea Înaltului, care vine cu botezul în Duhul Sfânt. Cu alte cuvinte, ne-am născut din nou, și asta înseamnă că nu mai există nimic ce să ne despartă de Dumnezeu și că autoritatea diavolului asupra noastră s-a încheiat. Prin aceasta suntem înălțați înaintea puterilor cerești și asupra puterii dușmanului care ne-a înrobit. Așa că putem moșteni Țara Făgăduinței. Fratele meu, făgăduielile se vor împlini pe deplin în viața celui care se lasă condus de Domnul.

Țara Făgăduinței creștinilor este spirituală. Este adevăratul pământ în care curge cu lapte și miere, unde noi suntem stăpâni. Acest pământ este alcătuit din făgăduielile minunate ale lui Dumnezeu, ale drepturilor pe care le avem întru Hristos, destinate tuturor robilor lui Dumnezeu. Fiind înălțați de Cel Prea-Înalt, putem lua în stăpânire toate făgăduielile.

Când gândurile păcătoase sunt dezrădăcinate din mintea ta și inima ta este dominată de prezența Domnului, vei vedea că El nu glumea sau nu mințea, făgăduind să ne pună în lumea Sa de binecuvântări. Ceea ce împiedică mulți oameni să fie fericiți și prosperi în Evanghelie este faptul că pleacă urechea spiritelor mincinoase, care îi fac să creadă în ceea ce Tatăl nu a făgăduit. El nu a spus că va ucide soțul / soția ta, pentru ca tu să te recăsătorești cu persoana pe care o crezi a fi ideală pentru fericirea ta; Dumnezeu a promis că vei fi mântuit tu și casa ta (Faptele Apostolilor 16:31).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!