Mesajul zilei

06/01/2018 - GREȘEALA CELUI CARE NU ESTE SINCER

“Uită-te bine la cel fără prihană și privește pe cel fără vicleșug; căci omul de pace are parte de moștenitori.”

Psalmii 37.37

Omul sincer este neprihănit și va trăi un viitor binecuvântat. Deja cel care nu este sincer cu Domnul și cu aproapele său nu va avea un viitor bun. Lipsa sincerității în viața unui rob al lui Dumnezeu este o victorie a iadului în acea persoană. Există creștini care nu își dau seama că permiterea inamicului să acționeze este o mare prostie. Dacă inima ta cere ceva în neregulă, ochii tăi doresc să vadă păcatul, gura ta rodește minciuna; în sfârșit, dacă există ceva rău în viața ta, caută-L pe Domnul și pocăiește-te. Un om fără vicleșug este unul care este condus de Cuvântul Domnului, căci merge conform poruncilor lui Dumnezeu și nu se abate nici la dreapta nici la stânga (Iosua 1:7). Chiar dacă este vorba să-i favorizeze pe ai lui, acesta nu cedează.

Toți vom avea un viitor, dacă nu mergem înaintea vremii noastre în mormânt. Dumnezeu ne permite să trăim aici pentru a face voia Lui. Oricine se străduiește să îndeplinească poruncile sfinte va trăi zile glorioase. Cu toate acestea, cel care nu are nici o valoare față de ceea ce îi spune Dumnezeu, va vedea că vine momentul în care inamicul îl va ataca, iar apoi, chiar dacă strigă la cer pentru ajutor, nu va fi salvat.

Există mulți oameni care nu se opresc nici nu observă că necazurile apar din cauza comportamentului lor neglijent. Dacă ar alege să-L caute pe Domnul, faptele iadului nu ar fi dominante în viața lor sau cea a rudelor lor. Dar, ca animalele care nu simt pericolul, aceștia nu-și dau seama de capcanele în care pot să cadă.

Tatăl a planificat pentru fiecare un viitor al păcii, dar păcatul pe care unii persistă să-l practice îi va conduce la momente de mare necaz. Pentru credincioși și pentru familiile lor, Domnul a planificat ce-i mai bune. Este suficient să fii fără prihană și fără vicleșug, iar planul divin va fi împlinit.

Fratele meu, Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit pentru că ce seamănă omul, aceea va și secera. (Galateni 6:7). Cel ce seamănă vântul va culege o furtună; oricine plantează semințe bune, va culege o recoltă bună. Dacă până în ziua de azi nu te-ai gândit să fii credincios Celui Prea-Înalt și să-ți conduci viața prin Cuvânt, semănând mereu ceea ce spune Domnul, începe să o faci.

De ce nu te străduiești să fii fericit? Făcând ceea ce îndrumă Tatăl, nu numai că vei obține rezultate bune, dar și cei dragi vor fi binecuvântați. Persoana care urmează îndrumarea divină nu va avea parte de nici un rău. Fă primul pas spre fericire acum. Fii fără prihană și fără vicleșug.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!