Mesajul zilei

07/01/2018 - SCĂPAREA CELOR NEPRIHĂNIȚI

Scăparea celor neprihăniți vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului.

Psalmii 37.39

Nu există ființă umană uitată de Dumnezeu. Domnul privește atât pe cei buni cât și pe cei răi, bogatul și săracul, oprimatul și asupritorul, iar cu dragostea Lui îi conduce pe toți, păstrându-le viața și dând lumină pentru ca toți să găsească ieșiri și pentru a împlini zilele lor pe pământ. Dacă copiii lui Dumnezeu ar căuta într-adevăr voința divină, într-un timp scurt lumea ar fi umplută de predicatori și nu ar exista nimeni care să nu cunoască Evanghelia. Dar cei mai mulți vor să știe ce pot primi și nu să îndeplinească planul divin.

Domnul conduce oamenii spre calea soluționării și apoi, pe calea pe care El o arată. Trebuie să uităm complet placa bisericii noastre, numele denominațiunii noastre, visele noastre, lucrurile care ne înșală și să ne dedicăm viața celei mai nobile misiuni - evanghelizarea. Nu există și nu va mai fi nici o altă ocazie ca cei pierduți să fie mântuiți și Dumnezeu vrea să-i salveze. Nici nu vom avea altă șansă de a aduna pentru viața veșnică și fiecare minut pierdut pentru totdeauna va fi pierdut.

Cuvântul garantează că mântuirea celor neprihăniți provine de la Domnul. Asta nu înseamnă că cine a fost iertat ieri va fi eliberat din criza în care se află. A fi neprihănit înseamnă să vă asumați în mod constant locul în Hristos, crezând în Cuvântul lui Dumnezeu și fără a da prilej diavolului (Efeseni 4:27). În viața normală, un cetățean poate petrece 80 de ani trăind impecabil, dar dacă într-o zi va lua o armă și va omorî pe cineva, va deveni un ucigaș și va fi răspunzător față de lege pentru infracțiunea comisă. Cine practică Cuvântul va vedea că Dumnezeu însuși va garanta mântuirea lui.

Vrăjmașul ne-a rănit de mult. Când uităm să veghem și să ne rugăm, vine cu ispitele lui. Cu toate acestea, chiar dacă nu am făcut ceea ce ar trebui, Cel Prea-Înalt garantează că El este Ocrotitorul nostru la vreme de necaz. Indiferent de calvarul care se abate asupra ta acum. Nu te îngrijora cu privire la ceea ce se întâmplă, ci luptă, căci Domnul este Ocrotitorul tău.

Nu te lăsa biruit de rău. Ridică-te acum și mustră adversarul din spatele acestei crize care s-a abătut asupra casei tale, care te-a condus la păcat și care te sufocă. Amintește-ți că Dumnezeu este Ocrotitorul tău. În Hristos, te așteaptă suficientă putere pentru a-ți da soluția de care ai nevoie. Toate acestea au fost scrise astfel încât de acum încolo să trăiești fericit.

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!