Mesajul zilei

08/01/2018 - DECIZIA GREȘITĂ

Ziceam: "Voi veghea asupra căilor mele, ca să nu păcătuiesc cu limba; îmi voi pune frâu gurii, cât va sta cel rău înaintea mea.”

Psalmii 39.1

Una dintre marile greșeli făcute de poporul lui Dumnezeu este să creadă că ceva trebuie să fie într-un anumit fel și, fără a se consulta cu Cuvântul Domnului, adoptă acel fel ca și cum ar fi adevărat. Ceea ce produce mintea noastră nu trebuie să fie standard pentru viața celor care-L slujesc pe Tatăl. Trebuie să fim călăuziți de temelia veșnică, de Cuvântul Domnului, nu de ceea ce credem că este logic. Consiliile Bisericii Romane ne-au făcut să ne abatem atât de mult de Adevăr, că a devenit o religie. Aceeași greșeală a fost făcută de mai multe biserici evanghelice.

Creștinul știe că nu ar trebui să-l dezamăgească pe Domnul. Dacă nu-și sprijină atitudinile, deciziile și procedurile pe Cuvântul lui Dumnezeu, inima lui va fi temătoare, pentru că nimic din această lume nu servește drept temelie. Atunci inima ta începe să descopere căi care nu sunt bune. Deoarece nu dorește să-L dezamăgească pe Dumnezeu, îl tratează pe Domnul ca pe o ființă furioasă și supărată. În îndepărtarea sa de la Adevăr, el creează cele mai ciudate și intrigante doctrine, dar niciuna din ele nu-L iubește pe Cel Prea-Înalt, căci nu primește nici o mărturie de la om (Ioan 5:34) sau nu umblă după slava care vine de la oameni (Ioan 5:41).

În visul său, omul este capabil să facă promisiuni absurde, cum ar fi: "Nu-mi voi tăia părul pentru atâta timp"; "Nu voi dormi cu soțul meu pentru o perioadă"; "Mă voi îmbrăca numai în alb, albastru"; "Nu mănânc carne, asta și așa mai departe", etc. Există cei care promit să-și îndoaie genunchii și să se roage în fiecare zi pentru atâtea ore sau să citească atât de multe capitole din Biblie. Dacă ai luat decizii ca acestea sau oricare alta asemănătoare, poți să-i ceri Domnului iertare și să te oprești, pentru că este un lucru ce aparține cărnii noastre.

Psalmistul îi era frică să jignească cu limba, dar dacă ar fi vorbit Cuvântul lui Dumnezeu, nu ar fi comis niciodată o greșeală. Cel care declară adevărul veșnic nu înșală, nu rănește pe nimeni și nu dă vrăjmașului nici o șansă, pentru că nu rămâne "pe roșu". Întotdeauna bazează-te pe ceea ce spun Scripturile și nu vei face niciodată nicio greșeală. Dar dacă iei orice decizie în afara Cuvântului, nu-l vei mulțumi pe Dumnezeu.

Nu putem să ne închidem gura și să nu vorbim despre adevăruri eterne. Cei care aparțin Domnului nu trebuie să se lase pradă fricii sau să respecte prezența celor care nu sunt în comuniune cu Cerurile.

Cel mai bun lucru în viață este să trăiești fără condamnare. Oricine respectă Cartea Sfântă și este ghidat de scrierile veșnice trăiește în prezența lui Dumnezeu.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R.R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!