Mesajul zilei

10/01/2018 - CE SĂ FACEM ÎN ZILELE NENOROCIRII

“Pentru ce să mă tem în zilele nenorocirii, când mă înconjoară nelegiuirea potrivnicilor mei?”

Psalmii 49.5

Există momente în viață care par să dea greș, de aceea Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre zilele nenorocirii. Trebuie să ne pregătim și să stabilim în inimile noastre că atunci când vor veni, nu ne vom teme de ele. Adevărul este că puterea asupra dușmanului care ne-a fost dată de Domnul Isus este suficientă pentru a ne face să trecem nevătămați de vremurile în care răul ne împovărează. Fie ele ispite, încercări sau trădarea celui mai bun prieten al nostru, rămâi ferm în credința ta.

Ce să facem dacă suntem supuși unui atac al răului? Refugiază-te în făgăduielile Domnului nostru, care a declarat că va fi cu noi în toate zilele până la sfârșitul lumii (Matei 28:20). Deci nu trebuie să ne temem când situațiile se complică, deoarece Dumnezeu știe toate lucrurile și, fiind cu noi, ne dă scăparea. Una dintre strategiile inamicului este să ne sperie, pentru că, odată înfricoșați, nu vom acționa corect. Dar strategia Domnului este să ne păstreze în pace deplină, dar acest lucru El o va face dacă vom rămâne fermi în Cuvântul Său.

Dacă vrăjmașul ar fi putut să ne invadeze viața și să ne distrugă, Dumnezeu l-ar fi folosit pe Isus pentru a face mai mult cu el. Cu toate acestea, când Isus a ieșit din iad, el a lăsat pe cel rău veșnic biruit. De aceea, nu te teme de niciuna dintre capcanele care ți-au fost întinse. Am observat că fiecare încercare pare ceva nou și greu de învins, dar este pură înșelăciune, pentru că Domnul ne dă întotdeauna eliberare.

Vezi dacă nu există răutate în viața ta. Motivul pentru care inamicul este puternic în arta lui de a încerca este că există lucruri greșite în mâinile noastre. Dacă există, profită de garanția Cuvântului Domnului, care spune că dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9). O mărturisire sinceră față de Tatăl, urmată de o cerere de iertare și purificare, distruge orice forță pe care dușmanul a construit-o în viața ta.

Pregătește-te și fii câștigător în tot. Nu intra în lupta spirituală pentru a vedea dacă poți reuși. Fii ferm și rămâi ferm, încrezător și laudă pe Domnul, căci în toate lucrurile suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37). Isus a făcut deja ceea ce trebuia făcut: a lăsat diavolul învins pentru totdeauna. Fă-ți partea ta, dând Dumnezeului nostru lauda ce i se cuvine.

Decide că nu te vei teme de zilele nenorocirii. Nelegiuirea celor care-ți întind capcane poate să fie puternică, dar vei fi biruitor, căci Domnul va fi cu tine. Oriunde te duci, Dumnezeu nu te va lăsa nici nu te va părăsi (Iosua 1: 5).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!