Mesajul zilei

13/01/2018 - PORUNCA DE A NU NE TEME

“De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii.”

Psalmii 46.2,3

Deoarece Duhul Sfânt este autorul Scripturilor, ceea ce spune acest psalm trebuie să fie privit ca o poruncă. Indiferent ce se întâmplă alături de tine, nu te teme. Dumnezeu are un angajament față de cei care, cu adevărat și cu hotărâre, au încredere în El. Domnul stăpânește totul, domnește peste toată creația Lui și are puterea de a interveni oriunde și oricând dorește. Depinde de noi doar să ne punem credința în Cuvântul Său și să nu ne îndoim (Iacov 1:6), chiar dacă totul pare invers.

Secretul este să nu te temi de nimic. Având această atitudine, arătăm că avem încredere totală în Tatăl. Nu este nimic mai trist în viață decât să nu ai credință în Creator. Există aceia care pretind că trebuie să credem în ceva, dar acest lucru este condamnat de Cuvântul lui Dumnezeu. Trebuie doar să credem în ceea ce spune Dumnezeu și, deși acest lucru nu pare a fi cel mai potrivit din cauza unei anumite catastrofe sau situații adverse, trebuie să rămânem neclintiți în credința noastră în Dumnezeu.

Inamicul se va strădui să ne distragă atenția. Diavolul face ca lucrurile rele să arate mai urâte decât sunt, mai înfricoșătoare decât pot vedea ochii noștri. Cu toate acestea, oricine dorește să scape din capcanele întinse de cel rău, trebuie să-și ia ochii de la ceea ce-i arată și să privească la Isus, Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre (Evrei 12:2).

Este o chestiune de a avea încredere în Cel Prea-Înalt, care a făgăduit că nu ne va lăsa nici nu ne va părăsi (Iosua 1: 5). Deci, cu siguranță, să nu îndepărtăm aceste cuvinte din inimă. Chiar dacă este necesar să treci prin cuptorul încălzit de șapte ori mai mult de cum să cade (Daniel 3:19) sau să intri în groapa leilor flămânzi (Daniel 6:16), Domnul va fi cu noi acolo. Te deranjează ceva? Se pare că situația este în afara controlului? Crede, căci Cel Atotputernic este cu tine.

Cel care se încrede în Dumnezeu nu se teme de circumstanțe nefavorabile. După cum a declarat psalmistul, deși se mișcă pământul, munții se vor clătina în inima mării, valurile vor urla și în furia lor vor cutremura munții, continuă să ai încredere. Structurile mai puternice pot fi scuturate, dar credința ta trebuie să rămână neclintită pe Stânca veșnică.

Cei care au câștigat în trecut nu erau oameni deosebiți. Ei nu s-au bucurat de un tratament mai bun din partea Domnului. Diferența a fost că au privit pe Cel Prea-Înalt cu credință și nu au disperat, dar au avut încredere și au pus puterea lui Dumnezeu să lucreze în favoarea lor. Frate, fă asta! Fii suficient de îndrăzneț să nu tremuri în fața amenințărilor dușmanului. Stabilește că ceea ce a fost scris pentru binele tău trebuie să fie îndeplinit. Dă ordinul și rămâi neclintit, deoarece crezând în Cuvântul lui Dumnezeu, El va fi cu tine.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!