Mesajul zilei

14/01/2018 - PROSTIA CELOR PUTERNICI

“Ei îşi închipuie că veşnice le vor fi casele, că locuinţele lor vor dăinui din veac în veac, ei, care dau numele lor la ţări întregi.”

Psalmi 49:11

Omul este înșelat de ceea ce dobândește. Bunurile materiale au puterea de a crea confuzie chiar și celor mai spirituali. Cine își pune inima în bogățiile pe care le-a strâns se distanțează de Dumnezeu și, cu siguranță, are parte de multe suferințe. Corect este să nu schimbăm credința în Domnul pentru nimic în viața aceasta. Trebuie să fim atenți ca dușmanul să nu ne distragă atenția de la adevăratul foc, pentru că el, știind că nu vom renunța la mântuirea noastră, ne face să vedem alte lucruri. Diavolul a avut un mare succes în a înșela oamenii, făcându-i să iubească lucrurile din această viață.

O diplomă universitară, o poziție cu autoritate, bani pentru a cumpăra orice dorim sau alt beneficiu care ne face să ne considerăm mai buni decât alții, sunt lovituri de la dușman pentru a ne scoate din prezența lui Dumnezeu. Cine are o încredere în sine, care îl face să se creadă mai bun decât ceilalți, trebuie să se oprească, să dea înapoi și să ceară iertare divină. Acea persoană se află deja în greșeală și gata să cadă. Frații mei, să nu crezi în nimic din ceea ce ai, ci numai în Domnul.

Bunurile materiale nu sunt veșnice. Acestea pot fi acum ale tale și când te aștepți mai puțin, să îți scape de sub control. Totuși, chiar dacă rămân ale tale în timpul trecerii tale pe pământ, acestea nu te vor ajuta deloc în Ziua cea mare, pentru că vei fi dezgolit de toate în fața Judecătorului cel drept.

Tot ce primim în această viață va rămâne aici după plecarea noastră. Singurul lucru care niciodată nu ne va fi luat este mântuirea pe care am dobândit-o prin Isus, precum și tot ceea ce am învățat de la El. Încrederea în lucrurile trecătoare și atașamentul față de ele nu sunt atitudini corecte. Fie că avem mult sau puțin, este bine să ne încredem în Dumnezeu și să-I dăm laudă pentru tot ceea ce avem sau dobândim.

Trebuie să recunoaștem că Domnul ne dă puterea de a dobândi bogății și ne conduce la victorie. Adevărata pregătire pentru viață este Dumnezeul nostru care ne dă. Cei care recunosc acest lucru și-I dau laudă, fără îndoială, trec prin încercări fără suferință. Cei care se laudă cu rezultatele pe care le-au obținut nu fac decât să împiedice acțiunea puterii divine în viața lor.

Cei recunoscători trăiesc multe bucurii întru Hristos. De fapt, o minune este începutul unui ciclu care nu se va sfârși niciodată. Când luăm pentru noi onoarea care aparține Creatorului, nu îi mai permitem să acționeze în favoarea noastră. De aceea, trebuie să fim întotdeauna recunoscători și Domnul va fi cu noi în orice moment. Nu putem lăsa dușmanul să triumfe, pentru că harul lui Dumnezeu a fost deja revărsat asupra noastră.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!