Mesajul zilei

15/01/2018 - DIFERENȚA

Omul pus în cinste, şi fără pricepere, este ca dobitoacele pe care le tai.

Psalmii 49:20

Nu există persoană în lume care să nu fie inclusă în planul Domnului, deoarece El îi iubește pe toți și se arată omenirii în același mod. Când se propovăduiește Evanghelia, Dumnezeu vorbește tuturor despre viața veșnică și despre voia Lui pentru acea viață. De aceea, ascultarea mesajului glorios al crucii este cea mai bună ocazie pentru oricine să înțeleagă planul divin și să Îl cunoască pe Preamăritul. Când El îi cheamă pe unul dintre fiii Săi să iasă și să le vorbească celor pierduți despre planul Său de mântuire, El îi dă robului aceluia cea mai nobilă misiune pe care o poate avea un om.

A înceta să-L mai ascultăm de Domnul este o mare pierdere și un absurd. Cu toate acestea, răsplata celui care îndeplinește voia lui Dumnezeu va fi atât de mare, încât profetul Daniel îl numește pe înțelept pe cel supus și spune că va străluci ca strălucirea cerului în veac și în veci de veci (Daniel 12:3). Dar cei care disprețuiesc chemarea divină vor da socoteală într-o zi pentru răzvrătirea lor, iar apoi vor vedea marele rău pe care l-au făcut celorlalți și lor înșiși.

Dumnezeu este cel care ne dă toate abilitățile pe care le avem și face acest lucru cu un scop: pentru ca noi să ne îndeplinim misiunea. Nu este bine să folosim talentele pe care le-am primit pentru a dobândi bunuri și a trăi într-un mod egoist. Viața de pe acest pământ este foarte scurtă, deci cât valorează aplauzele omului? Vom trăi pentru totdeauna dacă facem ceea ce Domnul a poruncit; dar dacă facem ce vrem noi, destinul nostru va fi un infern.

Eu vreau tot ce a pregătit Dumnezeu pentru mine și să fiu ceea ce El a planificat.  Aceste două afirmații ar trebui să stea pe buzele celor mântuiți. De ce să ne mulțumim cu puțin? Dacă cineva câștigă tot aurul de pe această lume, a câștigat mai puțin decât un simplu rob al lui Dumnezeu, care a putut să pună un suflet la picioarele lui Hristos.

Cei care sunt lăudați de omenire ca eroi, campioni și binefăcători, dar care nu au peicepere, sunt ca orice animal care moare, care nu va mai fi menționat nici în lume, nici în eternitate.

Este bine să împlinești scopul Tatălui pentru viața ta, pentru că astfel te vei face remarcat și te vei pregăti pentru eternitate. Oricât de simplă ar putea fi considerată misiunea ta în rândul oamenilor, este extrem de nobilă pentru că a fost dată de Creatorul Cerurilor și al Pământului. Fi inteligent și crede pe deplin în Dumnezeul cel veșnic care te-a iubit, ți-a dat viață și o misiune care îți va aduce un beneficiu veșnic. Prețuiește viața veșnică, conducând pe alții la cunoașterea Adevărului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!