Mesajul zilei

16/01/2018 - DUMNEZEU ȘTIE CE E MAI BINE

“Mai bine o bucată de pâine uscată, cu pace, decât o casă plină de cărnuri, cu ceartă!”

Proverbele lui Solomon 17:1

Există mulți oameni slabi în lume, pentru care contează numai să aibă multe lucruri materiale. Ei trăiesc din luare de mită, minciună și înșelăciune, motiv pentru care nu au prieteni sau pace. Când se întâlnesc cu "prietenii", nu au încredere unii în ceilalți. Ei sărbătoresc și încheie acorduri, dar, în cele din urmă, o fac de dragul interesului. Cel mai rău este că atrag blesteme asupra celor apropiați, care îi vor însoți pe tot parcursul vieții lor. Fără îndoială, nu este bine să trăim în greșeală. Pe lângă Cuvântul lui Dumnezeu care a declarat acest lucru, viața însăși a demonstrat acest adevăr, de asemenea.

Tot ce ne oferă dușmanul - pe care Cuvântul lui Dumnezeu îl interzice - trebuie refuzat. Domnul nu este o ființă excentrică, care creează legi absurde pentru a ne priva de plăcere și fericire. Dimpotrivă, dacă pune astfel de interdicții, este pentru că știe că cel rău le va folosi pentru a ne fura, înjunghia și prăpădi (Ioan 10:10). Cine acceptă daruri de la diavol va plăti scump. Satana încearcă să ne lovească ca să cădem în mâinile lui murdare - fie să achiziționăm bunuri materiale în mod ilicit, fie să obținem o poziție cu autoritate, să comitem adulter sau orice trădare. Frații mei, fugiți de tot ceea ce este condamnat de Cuvântul Domnului.

A aduna ceva cu o mână înșelătoare sau a avea pe altcineva în brațe decât soțul/soția face diavolului loc în viața voastră. Mângâierea dăruită oricărei persoane, fie ea fizică sau verbală, cu intenție impură leagă imediat persoana aceea de cel rău. "Și acum?", poate te gândești, "Sunt pierdut". Da, și pentru a scăpa de condamnare, mărturisește-ți greșeala față de Dumnezeu și cere iertarea Lui. Îndepărtează-te de dușman în timp ce ești pe „drum”, pentru că atunci când se termină, nu vei rămâne decât cu responsabilitatea. Și apoi ...

Este mai bine să nu ai mâncare, decât o masă plină de necinste; este mai bine să ai un soț rece decât un amant afectuos; este mai bine să fii într-o poziție simplă, care nu atrage atenția, decât să fii într-o poziție de autoritate și să ai diavolul alături de tine, care nu va aduce decât probleme.

Din păcate, există persoane care preferă lucrurile greșite - bogății murdare, plăceri păcătoase, lucruri bune care nu durează - în locul unei vieți pline de realizări. Câte vieți nu au intrat în greșeală și au început să-i vadă pe cei apropiați căzuți în vicii, divorțuri, prostituție, sinucideri sau afectați de diverse boli. Cu siguranță nu merită să fii în mâinile dușmanului. Fără îndoială, bunurile dobândite pe căi greșite sunt avere murdară.

 Cel mai mare semn că Domnul se află în spatele progresului nostru este atunci când inima acționează conform Cuvântului, nu simte nicio condamnare și rămâne în comuniune cu Dumnezeu, primind noi revelații.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!