Mesajul zilei

17/01/2018 - CEA MAI BUNĂ OPȚIUNE

“Cine păzeşte porunca, îşi păzeşte sufletul; cine nu veghează asupra căii sale, va muri.”

Proverbe 19:16

Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru ca să facem binele, nu răul. De aceea, trebuie să luăm toate deciziile în funcție de ce ne revelează Cuvântul, altfel va fi o pierdere de timp. Când ne poziționăm contrar preceptelor Tatălui, deschidem „portițe” pentru ca vrăjmașul să se infiltreze în viața noastră, iar rezultatul este „un val care cheamă un alt val” (Psalmi 42:7). Astfel, în timp, dacă nu ne căim, vom plăti scump. Vezi dacă ai făcut vreo faptă rea și încă nu te-ai căit. Apoi, cere iertare Domnului, pentru ca golurile din viața ta să fie umplute și ca dușmanul să nu poată găsi nici o ocazie să te lovească.

Trebuie să facem totul în Numele lui Iisus; chiar și ocrotirea poruncilor lui Dumnezeu trebuie să fie făcută în Numele lui. Este de la sine înțeles că nu vei falsifica, fura, da mărturie falsă etc...Încearcă să folosești acest Nume sfânt împotriva ispitelor care te-au sedus și vei vedea că nu vor putea să reziste și vor dispărea. Acest Nume funcționează oricând.

Respectarea poruncilor îți va oferi un privilegiu, deoarece răsplata ta va fi minunată. Este valabil pentru această viață și apoi și după plecarea noastră în Cer. Dacă facem ce ni se spune, Dumnezeu va lucra pentru noi. El Își respectă făgăduielile pentru viața celor care se supun poruncilor Sale. Cel care Îl iubește pe Domnul foarte mult, adică Îi respectă poruncile în totalitate, are o dragoste divină care lucrează spre binele lui (Romani 8:28, Psalmul 91:14). Trebuie să câștigăm doar făcând ceea ce ne spune Tatăl.

Căile pe care trebuie să trecem sunt „portițe” trimise de Dumnezeu prin Cuvântul Său. Cine le disprețuiește va muri. Această moarte este la fel ca cea a lui Adam când a păcătuit în grădina Edenului (1 Corinteni 15:22). El a continuat să trăiască fizic, dar nu mai avea contact cu Creatorul. Sunt mulți oameni în bisericile noastre care nu mai pot să comunice cu Domnul și, prin urmare, să își "cultive" credința.

Iubiți cititori, fiți inteligenți și nu disprețuiți ce vă poruncește Dumnezeu. Nu ne-ar porunci niciodată să facem ceva care să nu fie de cea mai mare importanță. Nu disprețuiți ce vă dă Domnul; altfel veți fi vulnerabili la atacurile răului, deoarece, fiind departe de Domnul, diavolul va profita ca să vă atace. Nu numai moartea spirituală va fi evitată, ci și diverse suferințe, chiar moartea fizică.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!