Mesajul zilei

18/01/2018 - PERSOANE CARE TREBUIE EVITATE

“Nu te împrieteni cu omul mânios şi nu te însoţi cu omul iute la mânie, ca nu cumva să te deprinzi cu cărările lui şi să-ţi ajungă o cursă pentru suflet.”

Proverbe 22.24,25

Există mai multe tipuri de persoane pe care Cuvântul lui Dumnezeu ne sfătuiește să le evităm, printre care cei mânioși și cei iuți la mânie sau colerici. Acest sfat ne este dat pentru ca noi să nu aflăm cine sunt cu adevărat acele persoane și să ne îngrădim viața. Atât cel mânios, cât și cel coleric descoperă căi care nu sunt bune pentru nimeni, care îi vor face să cadă în capcanele pregătite de către diavol.

Când o persoană se lasă condusă de mânie și se înfurie, intră într-un proces care îl va conduce pe căi dureroase, iar el nici nu realizează cât rău își face sie însuși și celor din jurul său. Cei care îl vor urma, vor merge și ei tot pe calea morții. Discipolul omului mânios vede ceva ce Domnul nu a arătat, ascultă sfaturi care nu vin de la Sfântul Duh și ia decizii care îl transformă într-un sclav spiritual. Mâniosul nu poate vedea cine este, de fapt, stăpân asupra vieții sale.

Ca și cel mânios, persoana care, dintr-un motiv mai mic sau mai mare, își iese din fire, nu vede că cel rău îi bate la ușă. A accepta că suntem „iuți la mânie” înseamnă să îi spunem celui care ne ispitește că de acum are un slujitor care îi va îndeplini voința. Robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toţi (2 Timotei 2:24), căci ale lui sunt roadele Duhului (Galateni 5:22). El știe că, dacă îi ia cineva haina cu sila, nu trebuie să-l oprească să-i ia şi cămaşa (Luca 6:29). O persoană nu va găsi dreptatea prin ceartă, ci prin supunerea față de Dumnezeu (Psalmi  20.7; 4.1; 7.8; 18.20).

 Avem atâtea căi bune de urmat, că nu este nevoie să ne folosim de uneltele diavolului pentru a reuși. A urma căile adversarului sufletului nostru nu este bine, căci nu ne va oferi decât rele. Ceva ce nu ajută la nimic bun, trebuie eliminat. Cu toate acestea, mâniosul și colericul nu știu că din cauza caracterului pe care l-au dobândit nu vor primi ajutorul divin pentru a merge pe căile drepte. Domnul nu-i poate ajuta în pierzanie. Dacă vor să evite răul, trebuie să se convertească din tot sufletul și să se roage la Dumnezeu să îi izbăvească complet.   

Evită orice lucru care îți poate îngrădi viața, căci Dumnezeu vrea ca fiii Săi să trăiască departe de opresiunea răului. Cel care este prins în gheara dușmanului pierde lumina salvării, trăiește închis, lipsit de plăceri și aproape întotdeauna dă vina pe alte persoane.

În calitate de Tată, Domnul ne vrea binele. Ne-a eliberat întru Hristos pentru a-i înfăptui voința și a ne însuși viața plină de bogății pe care Iisus a venit să ne-o aducă. Așadar, nu te lăsa transformat în sclav al diavolului și nu te abandona în sentimentele condamnate de Cuvântul lui Dumnezeu. Ține minte, Preamăritul a stabilit o cale spre succes pentru fiii Săi. Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Iisus pentru fapte bune (Efeseni 2:10). Mă rog să deschizi ochii!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!