Mesajul zilei

19/01/2018 - CREDE ÎN CONTINUARE ÎN DUMNEZEU

“Nu te mânia din pricina celor ce fac rău şi nu pizmui pe cei răi! Căci cel ce face răul n-are niciun viitor, şi lumina celor răi se stinge.”

Proverbe 24.19,20

Din păcate, „școala răufăcătorilor” nu s-a închis niciodată. Fiii lui Eli, spre exemplu, s-au folosit și au abuzat de răbdarea lui Dumnzeu, până când au fost uciși de tineri (1 Samuel 2: 12,22; 4:11). Dar ceea ce li s-a întâmplat lor, se pare că nu este o învățătură penru cei care greșesc. De asemenea, ceea ce i s-a întâmplat lui Saul nu este luat în serios de cei care refuză cu încăpățânare să se supună Cuvântului lui Dumnezeu. Exemplul lui Anania și Safira nu a reușit să transmită ce s-a întâmplat cu cei care l-au mințit pe Sfântul Duh (Faptele Apostolilor 5). Într-adevăr, cei care fac fapte rele nu văd ce îi așteaptă.

Nu are niciun sens să ne aruncăm la picioarele Preamăritului, plângând zi și noapte, pentru ca cei care fac fapte prostești să își abandoneze căile greșite. Desigur că doare să știm că există oameni care ne îmbrățișează, vorbesc ca niște sfinți și își spun robi ai Preamăritului, dar vor plăti scump pentru aceasta. Mesajul din Ceruri este că nu ar trebui să plângem după ei. Din păcate, trebuie să recunoaștem că acești oameni, care ar fi putut fi perfecți pentru lucrarea Domnului, au ales calea greșelii și, într-o zi, când își vor mărturisi păcatele, va fi prea târziu. Petrece-ți timpul rugându-te pentru păcătoși, cei care nu poartă în suflet lumina binecuvântată a Evangheliei.

Cei răi trăiesc cu noi și par a fi oameni ai credinței. Uneori pot realiza fapte la fel sau mai mărețe decât ale noastre. Cu toate acestea, ei au o problemă: nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu. Domnul ne-a avertizat să nu le purtăm pică.  Lasă-i în încăpățânarea lor, să meargă după voia lor și să abuzeze de răbdarea divină. Astfel, nu vor avea un viitor bun, pentru că, într-o bună zi, vor vedea că disprețul pe care l-au dat vocii Maestrului este motivul pentru care au fost excluși de la mântuirea veșnică.

Răufăcătorul este rău în inima sa, căci știe ce este bine, dar îi place să arate că lucrurile nu sunt așa cum au fost prorocite. Uită că Dumnezeu este răbdător și că nu vrea să se piardă nicio ființă umană (Ioan 6:39), și această răbdare este singurul motiv pentru care încă mai sunt în viață. Totuși, va veni ziua Judecății și răsplata lor va fi îngrozitoare, pentru că vor trăi mânia Dumnezeului celui Sfânt (Evrei 10:31).

Lumina slabă pe care o are cel rău se va stinge. Atunci, va umbla în întuneric și lumina chipului Domnului nu va străluci niciodată asupra lui. Vai de el! A preferat să se joace cu adevărul ... Pentru că a încetat să-L slujească pe Dumnezeu, va merge în pierzanie.

Indiferent de situație, fii robul Domnului. Nu lăsa pe cel rău să te înșele cu ispitele sale. Este mai bine să fii robul Preamăritului decât să te bucuri de plăcerile păcatului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!