Mesajul zilei

20/01/2018 - FIȚI ATENȚI LA AVERTISMENTELE DE LA DUMNEZEU

“Domnul a înştiinţat pe Israel şi Iuda prin toţi proorocii Lui, prin toţi văzătorii şi le-a zis: "Întoarceţi-vă de la căile voastre cele rele şi păziţi poruncile şi rânduielile Mele, urmând în totul Legea pe care am dat-o părinţilor voştri şi pe care v-am trimis-o prin robii Mei prorocii."

2 Regi 17:13

Capitolul 17 din 2 Regi vorbește despre ascensiunea lui Osea pe tronul lui Israel - numit și regatul din nord - format din cele zece seminții care se despărțiseră când Reboboam, fiul lui Solomon, a domnit. În acel timp, împăratul Asiriei a luat pe Israel și l-a dus în Halah și Habor, cetățile mezilor. Același împărat a adus să locuiască în țara fiilor lui Dumnezeu multe națiuni, care au adus culte ale altor zei.

Cu ajutorul scriitorului acestei cărți biblice am putut privi înapoi la îndepărtarea israeliților de la învățăturile divine, la greșeala pe care au făcut-o când L-au abandonat pe Dumnezeu și s-au dedat cultelor străine și anumitor practici secrete care L-au înfuriat pe Preamăritul. Nu știm ce s-a întâmplat, dar este sigur că s-au închinat la idoli. Fie ca Duhul Sfânt să vorbească inimii tale despre astfel de fapte secrete pe care israeliții le-au învățat de la popoarele înconjurătoare.

Chiar înainte ca împăratul Asiriei să invadeze Samaria, după ce a înconjurat-o timp de trei ani, profeții au adus mesajul că israeliții trebuie să se pocăiască, să se convertească la Domnul și să nu mai păcătuiască. Cu toate acestea, ei nu au vrut să asculte. Ca mulți dintre fiii lui Dumnezeu de astăzi, care s-au vândut deja inamicului, israeliții nu au văzut nici un motiv pentru care să renunțe la nelegiuire. Inima omului, după ce petrece mai mult timp pe calea greșită, nu vede nimic rău în continuarea păcatului. Cuvântul lui Dumnezeu compară persoana care comite o faptă rea și nu mai realizează cu o femeie adulterină care mănâncă şi se şterge la gură, şi apoi zice: "N-am făcut nimic rău." (Proverbe 30:20).

Ce tristețe este în Ceruri când un creștin, după ce a fost avertizat de Duhul Sfânt despre păcat, insistă să păcătuiască în continuare. Din acest motiv, el este abandonat în murdăria sa. Dacă simți că anumite atitudini ale tale sunt greșite, oprește-te până nu este prea târziu. Dacă rămâi în greșeală, Domnul te va părăsi și te va lăsa singur. Frații meu, noi, creștinii, suntem diferiți de oamenii lumii, pentru că avem Cuvântul lui Dumnezeu să ne învețe ce este bine și ce este rău.

Nu puțini sunt cei căzuți în ghearele diavolului. Ei continuă să meargă la biserică, dar nu reușesc să îndeplinească ceea ce poruncește Domnul. Israeliții s-au temut de zeii străini, au schimbat statutele neamurilor și obiceiurile împăraților lui Israel, au făcut în secret lucruri greșite și au ridicat idoli în toate orașele lor. Rezultat: robia lor.

Prețul plătit de israeliți este un avertisment pentru noi. Dacă vom continua în păcat, va veni o zi în care Domnul ne va părăsi. Apoi, dușmanul, care este implacabil în dorința lui de a asupri și a distruge, ne va avea pe toți în mâinile lui. De aceea, trebuie să fim atenți la avertismentele lui Dumnezeu și să ascultăm de Cuvântul Său.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!