Mesajul zilei

22/01/2018 - POVESTEȘTE DESPRE FAPTELE LUI DUMNEZEU

“De când am auzit lucrul acesta, ni s-a tăiat inima şi toţi ne-am pierdut nădejdea înaintea voastră; căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeu sus în ceruri şi jos pe pământ.”

Iosua 2.11

Diavolul a reușit să facă din Rahab o prostituată; totuși, victoria pe care o obține asupra vieților unor oameni nu înseamnă întotdeauna sfârșitul, pentru că Dumnezeu vede toate lucrurile. De aceea, cei care sunt sinceri, chiar dacă sunt în eroare, vor fi vizitați de Domnul și vor avea șansa de a se elibera, căci El nu a făcut pe nimeni ca să fie sclav al păcatului. Chiar dacă, pentru moment, unii fac greșeli, va veni vremea în care lumina libertății va ajunge și la ei. De aceea, trebuie să propovăduim Cuvântul Bun la timp și nelatimp (2 Timotei 4: 2).

Chiar dacă trăia în greșeală, Rahab se aștepta ca mâna cea bună a Preamăritului să se pogoare asupra ei. Oricine crede că Domnul va da, mai devreme sau mai târziu, va simți dragostea Lui în acțiune. Cât de frumoase sunt picioarele celor ce vestesc pacea (Romani 10.15), cei care aruncă sămânța prețioasă (Psalmi 126: 6), deoarece fac parte din lucrarea care atinge inima Creatorului cel mai mult. Inteligența unei persoane își atinge potențialul atunci când ascultă Cuvântul lui Dumnezeu. Așa a fost și cu Rahab.        

Ceea ce făcea Domnul cu fiii lui Israel era povestit pretutindeni, iar cei care auzeau știau că Dumnezeu era în mijlocul acelui popor. Ceea ce ni s-a întâmplat trebuie să fie povestit, de la o simplă vindecare până la un miracol gigantic, cum ar fi mântuirea unei persoane care a fost scufundată în păcat. A povesti ce a făcut Dumnezeu pentru cineva este un mesaj puternic, care va face mare bine pentru cei care așteaptă manifestarea Preamăritului.           

Chiar dacă nu recunosc, oamenii din lume așteaptă Veștile Bune. Unii nu-și dau seama, dar golul pe care îl poartă în inimile lor, care nu pot fi împlinite, este o dovadă. De fapt, nemulțumirea sufletului uman este generată de absența Dumnezeului celui viu. Cu toate acestea, când propovăduim Cuvântul lui Dumnezeu sub ungerea Duhului Sfânt, oamenii ajung la concluzia că aveau nevoie de Domnul, dar nu știau. Cel care ascultă Evanghelia este inundat de o bucurie sfântă, pe care niciodată nu a simțit-o sau nu a știut că există. Acest lucru se întâmplă deoarece Iisus îl vizitează el însuși.

Frații mei, dacă cineva își însușește cuvântul lui Dumnezeu, El va lucra în viața aceluia. Decizia lui Rahab, care și-a arătat credința (Evrei 11.31), de a ascunde spionii a fost ceea ce i-a spus Domnul. De aceea, fă ceea ce simți atunci când auzi mesagerii Cerurilor, pentru că este o îndrumare de la Dumnezeu. Ea a mărturisit ce se întâmpla printre oamenii ei și pentru că a crezut în ce face Domnul, a fost mântuită. Nu o lăsa pe mai târziu, decide-te acum!

           

           

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!