Mesajul zilei

24/01/2018 - URMAȚI PAȘII STABILIȚI

“Atunci ea a plecat de la el. A închis uşa după ea şi după copiii ei; ei îi apropiau vasele, şi ea turna din untdelemn în ele.”

2 Regi 4.5

 

Unul dintre prorocii din zilele lui Elisei a fost nechibzuit deoarece a făcut datorii; apoi a murit și, din cauza aceasta, soția sa avea probleme, iar copiii ei urmau să fie vânduți ca sclavi pentru ca datoria să fie achitată. Înainte să se ajungă la acest lucru, femeia s-a dus la prorocul Elisei să îi ceară ajutorul. Dacă ar fi fost și el nechibzuit, ar fi luat banii din lucrarea Domnului sau ar fi făcut o campanie printre alți profeți pentru a-i ajuta pe văduvă și pe copiii ei ca să nu treacă prin acea umilință și suferință imensă. Pentru că trăia în prezența Preamăritului, prorocul a simțit ce trebuie făcut și a transmis mesajul lui Dumnezeu. Această văduvă a primit îndrumările ca pe un cuvânt inspirat - nu ca o scuză pentru cineva care nu voia să ajute - și a acționat întocmai.          

Astfel, a împrumutat vase, deloc puține, a luat copiii, a intrat în casă și a închis ușa. Rețineți că un miracol nu se întâmplă, de obicei, printre oamenii curioși și necredincioși, căci spunând mai departe ceea ce ni s-a cerut să facem poate împiedica acțiunea lui Dumnezeu. Mulți oameni răi par să fie prieteni, dar din moment ce nu Îl slujesc pe Domnul, ei pot fi conduși de dușman, care îi va folosi pentru a face anumite comentarii și a planta semințele răului. Astfel, cei care vor fi folosiți de Preamăritul pot să li se împotrivească și să nu-i creadă.

Oricine dorește intervenția divină trebuie să creadă că miracolele sunt ceva care depășesc capacitățile omului și că lucrurile posibile nu au nevoie de intervenția Domnului. Pentru ca o binecuvântare să fie înfăptuită, este nevoie de o persoană care crede, împreună cu fiii acesteia - aceia care au aceeași credință. De multe ori, chiar și membrii familiei trebuie să fie în afara legământului, pentru că atunci când doi se învoiesc pe pământ, lucrurile se fac în Ceruri (Matei 18:19). Nu te lăsa înșelat, acea rudă a ta care nu se dăruiește cu adevărat lui Dumnezeu nu merită să fie inclusă în rugăciune. Simplul fapt de a fi rudă nu oferă nimănui ungerea pentru a folosi puterea divină.

Dacă trebuie, caută ajutor de la cineva. Această văduvă ar fi trebuit să se roage, dar ea nu a înțeles planul lui Dumnezeu. Astfel, a mers la proroc și, când a primit Cuvântul, nu a ezitat și a luat măsuri. Această femeie a trebuit să își arate credința în prezența copiilor ei, pe care, desigur, i-a învățat că Preamăritul nu i-ar abandona. Când li s-a cerut să împrumute vase din vecini, ei s-au conformat. Ar fi putut să refuze, dar chiar și în aceste cazuri Domnul îi ajută pe cei care își pun încrederea în El.

În acel moment, femeia nu se putea îndoi, așa că a luat vasul, l-a ridicat și a turnat untdelemnul în vasul gol. Untdelemnul nu a încetat să curgă până nu s-a umplut ultimul vas. Când a cerut un alt vas și i s-a răspuns că nu mai este niciunul, untdelemnul a încetat să mai curgă, căci Dumnezeu nu irosește nimic.

             

           

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!