Mesajul zilei

26/01/2018 - ÎNTĂRIȚI-VĂ ÎN FAȚA RELELOR-INTENȚII

“În locul lui, a domnit fiul său Iosafat. El s-a întărit împotriva lui Israel”

2 Cronici 17:1

Împărăția lui David s-a împărțit în două. Într-adevăr, nepotul său Roboam, pentru că nu a avut judecată și înțelepciune, a văzut cum zece din cele douăsprezece triburi și-au cerut independența. Triburile lui Iuda și Beniamin au rămas alături de el, dar ceilalți au creat Regatul din Nord, care a păstrat numele de Israel. De la primul rege al rebelilor - Ieroboam - la ceilalți, practic toți s-au remarcat prin opoziția față de Dumnezeu și favorizarea diavolului, introducând idolatria și vrăjitoria, și încurajând astfel de practici.

Triburile răzvrătite au fost „maestre” în sfidarea Preamăritului, căci, în afară de idolatrie, vrăjitorie și închinare la demoni - care înșelau pe adevărații slujitori ai Preamăritului - când era posibil, tulburau și regatul lui Iuda. Unul din ei a fost împăratul din Israel, numit Baeșa, care a oprimat cu putere împărăția lui Iuda, condusă de Asa, și a întărit Rama, ca nimeni să nu poată intra sau ieși. Asa, la rândul său, a greșit când nu a căutat ajutorul divin. De fapt, s-a mâniat pe văzătorul Hanani, care fusese trimis să-l mustre și l-a aruncat în închisoare (2 Cronici 16: 7-10). Imediat după aceea, Asa s-a îmbolnavit de picioare, și pentru că nu l-a cautat pe Domnul, a murit.

Iosafat, fiul lui Asa, a domnit în Iuda. Acest nou rege a înțeles că trebuie să se întărească împotriva fraților răi din Nord. Acum, când cineva se răzvrătește, nu putem avea încredere în el, căci este capabil de orice pentru a obține ce vrea, fiind sigur în același timp că Îl slujește pe Dumnezeu. Prin urmare, este corect să te întărești prin puterea lui Dumnezeu și a Scripturilor, pentru că cei care trăiesc în nelegiuire devin o amenințare pentru cei care se supun Tatălui.

Rebelii ne pot căuta, spunând că și ei Îl slujesc pe Dumnezeu. Dar ai grijă! În spatele oricăror propuneri ale acestora, oricât de frumoase ar părea, există un plan care nu vine de Sus. Cei care trăiesc în nelegiuire, nu au respect față de Cuvântul Domnului, inventează o mulțime de povești pentru a obține ceva de la cei care se dedică Adevărului. Pavel însuși a spus că nu trebuie să ne asociem cu cel care își zice „frate”, dar trăiește în pierzanie (1 Corinteni 5.11).     

Biblia relatează că Iosafat avea o mare iubire față de Dumnezeu. Într-adevăr, el a avut curajul să-și pună toată încrederea în Preamăritul și, pentru aceasta, Domnul l-a onorat. Nu fi trist pentru un rău pe care ni-l fac unii oameni; la urma urmei, ei îl slujesc pe dușman și, de aceea, lasă-l să îi folosească. Fii robul lui Dumnezeu, un mesager al Cuvântului Său și Îl vei avea de partea ta în orice situație. Fă ca Iosafat, care s-a dedicat în totalitate înfăptuirii voinței divine și a văzut cum Atotputernicul a dus bătăliile lui pentru a-i aduce victorii.

             

           

Întru Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!