Mesajul zilei

27/01/2018 - TREBUIE SĂ NE PREGĂTIM INIMA

“Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului, şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.”

Ezra 7:10

Cuvântul Domnului grăiește că este timp pentru totul în această viață (Eclesiastul 1:3) și, logic, este timp și pentru pregătire. În anii petrecuți în școală ne pregătim să avem succes în toate domeniile. Cu toate acestea, există și persoane care nu prețuiesc ceea ce se predă în clasă. Aceștia, atunci când se confruntă cu o problemă sau intră într-o dispută cu cineva, își dau seama de obicei că ar fi trebuit să profite de ceea ce le-a fost dat. În biserică se întâmplă același lucru. Cei care, de exemplu, se închină doar pentru a satisface cererea cuiva - sau pentru orice alt motiv în afară de a căuta prezența lui Dumnezeu - atunci când trec printr-un necaz, se plâng de faptul că nu au învățat cum să câștige prin Cuvântul lui Dumnezeu.      

Roboam, fiul lui Solomon, cel mai înțelept om care s-a născut pe această lume și nepotul regelui David, nu a fost suficient de inteligent încât să se pregătească să Îl slujească pe Domnul. Cu toate acestea, când a fost presat de societate, nu a știut cum să asculte și să răspundă cu înțelepciune. De aceea, pentru că nu a fost pregătit să Îl slujească pe Preamăritul, nu a știut cum să Îl caute pe Domnul în direcția cea bună. În consecință, regatul său s-a divizat, după ce David mărise regatul lui Israel și a lui Solomon pentru a-l ține puternic.

Apostolul Pavel, scriind lui Timotei, a spus că trebuie să ne înfățișăm înaintea lui Dumnezeu ca lucrători care împart Cuvântul adevărului (2 Timotei 2:15) dar, deoarece foarte puțini oameni au făcut acest lucru, Domnul nu poate să-i folosească mulți dintre fiii săi. El trebuie să îi folosească în cele mai diverse domenii - în afaceri, știință, lucrări etc. - dar cum poate El să facă acest lucru cu cineva care nu s-a rugat la El niciodată să-L pregătească pentru a fi lucrătorul Său? Tu te-ai gândit să te pregătești?

Ezra a fost scriitor și preot, care se pregătea să împlinească Legea lui Dumnezeu și astfel a putut fi folosit de El. Astăzi, trebuie să facem același lucru ca să căutăm Cuvântul Domnului. Din ziua în care Iisus a suflat peste ucenici - El a grăit să primească Duhul Sfânt și apoi li s-a deschis înțelegerea Scripturilor (Ioan 20:22) - oricine Îl poate cunoaște pe Mântuitorul nostru așa cum este El - acest lucru va face mare diferență în viața ta

Trebuie să te pregătești să îndeplinești ceea ce grăiește Domnul în Scripturi. Voia Lui trebuie înfăptuită cu plăcere, iar cei care o fac vor primi o viață de împlinire, care depășește orice imaginație. Într-adevăr, Preamăritul va răsplăti pe rob bun și credincios (Matei 25:21). Cu toate acestea, frații mei, nu este suficient să fiți pregătiți să urmați rânduielile divine; este, de asemenea, esențial să vă pregătiți să vi le însușiți - atât prin cuvinte, cât și prin fapte. Lumea suferă din lipsa de oameni care să arate care este adevăratul Cuvânt al lui Dumnezeu. De aceea, folosește talentul pe care l-ai primit și astfel, adu alți oameni la Iisus!

             

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!