Mesajul zilei

28/01/2018 - NU FACEȚI RĂU ROBULUI LUI DUMNEZEU

“M-am supărat foarte tare când le-am auzit plângerile şi cuvintele acestea.”

Neemia 5:6

Ar trebui să ne considerăm membri ai aceleiași familii, familia lui Dumnezeu; până la urmă, Iisus a spus că mama Sa și frații Săi sunt aceia care fac voia Tatălui (Matei 12: 48-50). Biblia spune că alcătuim un singur Trup (Romani 12: 5); prin urmare, suntem mădulare unii altora. Ca atare, nu este corect să ne umilim unii pe alții, căci dacă o facem, Capul acestui Trup, Hristos însuși, se poate mânia.

Neemia a fost foarte înfuriat să audă că evreii din zilele lui i-au înrobit pe unii din frații lor. Acum, lui Iisus nu-i place să vadă pe cineva cum îl înjunghie pe celălalt pe la spate și este necinstit cu el, dezonorându-și casa sau nerespectând-o. Este bine să îi respectăm pe toți, inclusiv pe cei care fac parte din Trupul lui Domnului, căci și ei vor primi aceeași moștenire ca și noi și același Duh care ne-a fost dat și nouă.

Toți cei care încearcă să înfăptuiască lucrarea divină sunt slujitori ai Domnului - și, fără îndoială, Judecătorul cel drept nu ar vrea să vadă că unul dintre ai Săi este oprimat, lovit sau furat. Este bine să nu Îl lași pe Domnul să se mânie pe ceva care ar putea dăuna  într-un fel sau altul vreunuia din „micuții” Săi. Pe de altă parte, oricine dă de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți, în numele unui ucenic, nu-și va pierde răsplata (Matei 10:42); mai degrabă, el va fi răsplătit de Dumnezeu însuși în Ziua Judecății. Dar oare în acea zi, va uita Atotputernicul orice nedreptate de care a suferit unul din fiii Lui?

Nu avem de ce să ne temem când Îl avem pe Preamăritul la Judecata noastră, căci El este perfect și cunoaște toate lucrurile. Nici intențiile din inima omului nu scapă atenția Lui. De aceea, Domnul nu va fi înșelat de cuvintele mincinoase pe care cineva le va folosi pentru a încerca să-L inducă în eroare. Când Își pune ochii - care sunt ca para focului (Apocalipsa 19.12) - pe cel care îi disprețuiește pe slujitorii Săi, acesta va mărturisi toate păcatele comise pentru a denigra pe cineva și a-l înșela.      

Dumnezeu se bucură de adevărul din interior. El se bucură, de exemplu, când ascultăm de Cuvântul Său și îi iertăm pe cei care ne-au trădat, ne-au rănit sau ne-au prejudiciat și îi va răsplăti pe ai Săi în funcție de cum au folosit Cuvântul Său.

Frații mei, adevărul este că trebuie să rezistăm tentației de a avea mai mult. Vrăjmașul te va ispiti să acționezi cu lipsă de onestitate, să minți și să faci multe rele, pentru a te îndepărta de prezența divină, dar nu te lăsa înșelat de astfel de fapte. Fii puternic, ferm și sincer. Dacă ai greșit față de cineva, mergi la persoana respectivă și îndreptă-ți greșeala; dacă cineva te-a nedreptățit, iertă-l. Fă ca Regele etern să fie mândru de tine!         

 

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!