Mesajul zilei

30/01/2018 - CE PROFEȚIE TRISTĂ!

“Slava lui Efraim va zbura ca o pasăre: nu mai este nicio naştere, nicio însărcinare şi nicio zămislire! Chiar dacă îşi vor creşte copiii, îi voi lipsi de ei înainte ca să ajungă oameni mari; şi vai de ei, când Îmi voi întoarce privirile de la ei!”

Osea 9:11,12

Efraim, unul din cei doi fii ai lui Iosif, ca și fratele său Manase, a fost inclus în una din semințiile lui Israel, în locul lui Ruben, fiul cel mai mare al lui Iacov, care a abuzat de concubina tatălui său, Bilha. Acum privilegiul care a căzut asupra fiilor lui Iosif a fost mare, dar Efraim nu a știut cum să profite de ocazia care i s-a oferit. În plus, seminția lui Efraim a fost rău și l-a mâniat pe Domnul, care a anunțat în mai multe rânduri sfârșitul acestui popor - după cum vedem, de exemplu, în acest verset al lui Osea.

 Cuvântul Domnului ne avertizează că lucrurile care s-au petrecut în perioada biblică sunt exemple pentru ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Este posibil ca o persoană să fie cu adevărat mântuită, să primească sprijin deosebit de la Domnul și, pentru o lungă perioadă de timp, să fie folosită într-un mod spectaculos, dar totuși să-și piardă binecuvântarea. Sunt mulți care se joacă cu Adevărul, batjocorind sfințenia Domnului. Cu toate acestea, El a avertizat că ar trebui să fim sfinți pentru că El este sfânt (1 Petru 1:16).

 Nebunia ne cuprinde pe toți, dar diferența este că cei înțelepți și prudenți stau departe de ea, în timp ce nebunii îi fac loc în inimile lor. Când suntem ispitiți, trebuie să ne amintim că Domnul nu ne va părăsi, ci ne va indica scăparea. De fapt, cel ispitit nu ar trebui să fie considerat un caz pierdut, pentru că deși diavolul ne încearcă pe toți, nu înseamnă că am păcătuit. Iisus însuși a fost ispitit în toate lucrurile, dar nu a păcătuit (Matei 4: 1-11). Pentru ca noi să facem același lucru, trebuie să respectăm promisiunile divine și să rezistăm ispitei celui rău. Dacă este necesar, trebuie să ne împotrivim până la sânge (Evrei 12: 4), dar să nu fim niciodată răpiți de "vorbele goale" ale dușmanului.

 Unul din sensurile termenului Efraim este cele zece seminții. Efraimii au greșit atât de mult încât numele acestui trib a ajuns să-i reprezinte pe israeliți în mod eronat. Acest lucru să nu vi se întâmple și vouă, frații mei. Amintește-ți că ai fost salvat de la distrugerea cea mare și eternă; ai fost ales printre cei care vor moșteni mântuirea glorioasă. Desigur, nu există nimic în această lume care să se poată compara cu ceea ce îți va da Preamăritul pe viitor. Deci, indiferent de ispita care te ademenește să greșești, nu o lăsa să te prindă.

 Iisus nu uită niciodată de tine; până la urmă, numele voastre sunt scrise în ceruri (Luca 10:20). Acum, dacă ai uitat de Maestru, grăbește-te înapoi la El, căci Domnul nu a renunțat încă la viața ta. Mai degrabă, El a pregătit un loc frumos pentru ca tu să rămâi cu El pentru totdeauna (Ioan 14: 2). De aceea, nu fi încăpățânat ca Efraim și celelalte seminții; poartă-te ca un rob ascultător, care bucură inima Tatălui. 

În orice moment, Mântuitorul se va întoarce (Apocalipsa 3:11), urcând în ceruri pentru a ne salva de această lume rea și de suferința pură. El vine să-i dea fiecăruia răsplata după faptele sale. Prin urmare, încearcă să nu ratezi această întâlnire. Ai fost ales să stai pe vecie alături de Regele etern.

 

 Întru Hristos, cu iubire, 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!