Mesajul zilei

31/01/2018 - ZIUA A VENIT DEJA

“În ziua aceea vor zice: "Iată, acesta este Dumnezeul nostru în care aveam încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul în care ne încredeam; acum, să ne înveselim şi să ne bucurăm de mântuirea Lui!”

Isaia 25:9

În Vechiul Testament, venirea lui Hristos a fost vestită, Dumnezeu însuși a vorbit despre această zi binecuvântată în grădina Edenului, spunând șarpelui că sămânța femeii îi va zdrobi capul (Geneza 3:15). Isaia, prorocul, a vorbit despre o zi când o fecioară va aduce pe lume un fiu. Ei bine, Fiul lui Dumnezeu ne-a fost dat deja. Creștinii nu mai trebuie să aștepte ca acest lucru să se întâmple, pentru că s-a întâmplat deja. Tot ce se vestea despre ceea ce avea să facă Mesia a fost anunțat de El ca fiind isprăvit. Cuvintele Lui au fost: S-a isprăvit (Ioan 19:30). Ziua cea mai așteptată și cea mai binecuvântată a sosit.

Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului (1 Ioan 3: 8), iar venirea Sa, s-a întâmplat așa cum a fost prevăzut. Hristos a învins oștile iadului și, când s-a suit, a luat robia roabă și a dat daruri oamenilor (Efeseni 4: 8). Trebuie să credem în ceea ce s-a făcut pentru noi și să revendicăm tot ce ne-a fost trimis, deoarece pe „factura noastră”, scrie "achitat", întrucât El Însuși ne-a șters datoria cu viața Sa. Sângele Mielului ne-a cumpărat pentru Dumnezeu, și astăzi suntem curați înaintea Lui. Este suficient ca persoana care este în greșeală să accepte ceea ce s-a făcut în beneficiul său, pentru ca dușmanul să-și piardă puterea. La urma urmelor, Mântuitorul nostru ne-a iubit, ca să fim mai mult decât biruitori (Romani 8:37).

Este mult în urmă cel care speră să meargă în Rai pentru a fi eliberat de diavol și de ispitele lui. În realitate, ceea ce trebuia făcut pentru noi a fost deja făcut. Acum mântuirea este deplină și se va manifesta în momentul în care se va pierde speranța. Dacă te-ai săturat de suferință, nu mai crezi în minciuni și crezi în ceea ce spune Dumnezeu prin Cuvântul Său, că păcatele tale au fost deja suferite de Iisus, pedeapsa a căzut peste El și prin rănile Lui suntem tămăduiți (Isaia 53:5).       

Această zi este una de bucurie și exaltare. Așa că nu mai trăi lamentându-te, așteptând momentul în care Dumnezeu o să te vindece. Dacă îndrăznești să crezi în Domnul și să-i primești vindecarea, o vei primi. Îndrăznește! Apoi, continuă să ai încredere în Tatăl și acționează ca și când toate simptomele răului au dispărut deja și semnele binecuvântării s-au arătat. Atunci vei vedea că Preamăritul vorbește adevărul. Vindecarea ta va apărea fără întârziere. Acesta este modul în care funcționează. Credeți că veți primi tot ce veți cere și-l veți avea (Marcu 11.24). Bucură-te cât poți de mult de Vestea Bună, despre care tocmai ai învățat. 

Nu mai este altceva de făcut. Trăiește ceea ce spune Cuvântul, pentru că totul și toate au fost deja realizate de Hristos. Despre Împărăția lui Dumnezeu, Iisus a spus: „ Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea.” (Matei 11:12). Fi puternic și ia în stăpânire Împărăția lui Dumnezeu, care a venit deja.

           

Întru Hristos, cu dragoste, 

            R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să binecuvânteze România!