Mesajul zilei

05/02/2018 - CUM SĂ FIM AUZIȚI DE DUMNEZEU

”Doamne, ascultă-mi pricina nevinovată, ia aminte la strigătele mele, pleacă urechea la rugăciunea mea, făcută cu buze neprefăcute!”

Psalmi 17.1

Dreptatea este de partea noastră, dar trebuie să strigi după ea. Dumnezeu poate sau nu să audă rugăciunea. Așadar, buzele să ne fie neprihănite și nu prefăcute, iar noi să fim sfinți (Levitic 20.7; 1 Petru 1.15,16). 

Dreptatea cea sfântă vede asuprirea ce apasă viața robilor lui Dumnezeu și, de îndată, se înfățișează înaintea Domnului, intervenind pentru ei. Ori, Cel Preaînalt nu poate tolera și nici consimți ca răul să ne cauzeze vreo suferință sau pierdere. Așadar, ascultând sfântul Cuvânt, Cel Atotputernic ne dă credința cu care putem să ne cerem drepturile. Când credința ni se unește cu dreptatea cea sfântă, îndeplinim făgăduința lui Isus, care a spus că atunci când doi dintre noi se învoiesc să ceară un lucru oarecare, acesta le va fi dat de Dumnezeu (Mateus 18.19). Din acest motiv, trebuie să strigăm, fiind drepți și hotărâți în căutarea ajutorului Domnului și, astfel, să obținem izbânda.

Nu putem scorni o binecuvântare de unii singuri, ci trebuie să urmăm sfaturile Tatălui, care ne sunt date prin mijlocirea Cuvântului Său de netăgăduit. El ne aude glasul, iar dreptatea Sa intervine imediat pentru noi. Ne dorim să fim ascultați, trebuie să respectăm ceea ce a fost scris în Scripturi.

Mai mult de atât, de fermitatea noastră depinde dacă Tatăl va pleca urechea la rugăciunea pe care am făcut-o. Cine se roagă doar de dragul de a se ruga nu este niciodată ascultat ; până la urmă, Cel Preaînalt nu lucrează oricum și cu atât mai puțin vine în ajutorul celui care ia în derâdere lucrurile duhovnicești. De fapt, reușita unei vieți duhovnicești se face prin modul în care omul se poartă față de poruncile sfinte. Așadar, trebuie să luăm în serios toate lucrurile legate de Dumnezeu, așa cum ne sunt revelate în Biblie.

Fratele meu, să te ferești de buzele prefăcute – cele care scornesc binecuvântări sau se leapădă de Scripturi, spunând cuvinte nespuse de Domnul - și nu cere orice lucru îți trece prin minte, ci numai ceva despre care ai învățat în Cartea Sfântă. Niciodată nu vei primi răspunsul sfânt pe care ți-l dorești, căci nu va fi decât o închipuire de-a ta și nu ceva adevărat. Ori, de fapt, chiar și cele mai tăinuite dorințe îți pot fi auzite de îndată ce ești de neclintit în Cuvântul cel veșnic.    

A primi ceea ce îți este revelat și a mărturisi cu credință sunt purtări ce îți fac buzele neprihănite. Primul pas este de a da Cuvântului locul cuvenit în viața ta, căci cine aude ceea ce Tatăl are de spus află ceea ce El vrea să facă. După ce ai cerut ceea ce îți este revelat, buzele tale vor fi neprihănite și, atunci, puterea lui Dumnezeu va face ceea ce ți-a făgăduit. Pe de altă parte, în cazul în care mărturisești strâmb și te consideri neiscusit buzele îți vor fi prefăcute.  

Fratele meu, să fii sfânt în toate domeniile vieții. Niciodată să nu te lași mânat de vreo nelegiuire, căci, numai așa vei obține harul Domnului și puterea sfântă va putea lucra neîncetat în viața ta.

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu să îți ofere fericire ziua întreagă! Să ai o zi minunată!