Mesajul zilei

06/02/2018 - ROAGĂ-TE PENTRU REZULTATE

”Strig către Tine, căci m-asculţi, Dumnezeule! Pleacă-Ţi urechea spre mine, ascultă cuvântul meu!”

Psalmi 17.6

Împăratul David a înțeles o taină: Dumnezeu ascultă pe fiii Săi. Însă, oricât de incredibil ar putea părea, mulți dintre ei nu știu de acest lucru, căci se roagă numai la nevoie. De fapt, dacă ar ști că Domnul îi ascultă, că glasul lor are un gust dulce pentru Dumnezeu, El fiind mereu gata să le vină în ajutor, ar duce o viață de rugăciune și ar descoperi că, fiind mereu în comuniune cu Tatăl, vrăjmașul nu va putea lovi. 

Cei care au reușită în viață au învățat să-L asculte pe Tatăl, care vorbește prin mijlocirea Cuvântului Său în timpul slujbei, prin citirea Bibliei și prin comuniunea cu El. Însă, de multe ori, El poate fi auzit numai în timpul rugăciunii. Astfel, este important să înveți cum să te rogi. Pentru mulți oameni, a se ruga înseamnă să închizi ochii și să îngâni niște cuvinte sau să-L strigi pe Domnul când treci printr-o situație grea. Dar, a se ruga înseamnă să menții comuniunea cu Dumnezeu și să-ți deschizi inima pentru a auzi ceea ce El spune. A se ruga înseamnă să fii întotdeauna biruitor!   

Pentru a primi răspunsul Domnului, trebuie să-L chemăm cu credință, fără de care este imposibil să fim plăcuți Lui (Evrei 11.6). Dacă ne rugăm doar de dragul rugăciunii sau din nevoie, nu vom fi ascultați. Cu toate acestea, când Îl strigăm pe Dumnezeu cu credința că vom fi auziți, în clipa următoare, știm deja că El Își pleacă urechea asupra noastră și nu ne rămâne decât să-I mulțumim pentru harul ce ni l-a dat. Fără îndoială, putem spune că David Îl striga pe Dumnezeu cu credință, căci cuvintele sale se întăreau prin făgăduințele sfinte.  

Nu trebuie să ne fie teamă de Dumnezeu; până la urmă, El este Tatăl nostru și de la El a venit hotărârea de a ne chema întru Evanghelie. Această lucrare mare a Domnului ne-a făcut să-i auzim vestirea Lui cea bună și să o primim. În plus, am fost chemați pentru a fi parte din Trupul lui Hristos, Fiul Său, și să fim una cu El. Pentru aceasta, avem nevoie de atenția Sa, ca El să-Și plece urechea asupra noastră pentru a ne auzi cererile. 

Ceea ce David își dorea era ca Dumnezeu să-l audă, să-i pătrundă în inimă și să scoată tot ceea ce nu-i era plăcut și, de aceea, el striga la Domnul cu credință. Fratele meu, nu se cade să te joci de-a rugăciunea. Rugăciunea poate fi făcută numai cu credință pentru a avea rezultate precum sfințenie, izbăvirea ispitelor, lecuirea suferințelor, rezolvarea problemelor. Cine se roagă cum se cuvine va fi biruitor, căci Domnul îl ascultă și îi dă mereu sfatul cel bun.      

                                                                                                                  

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Să ne umplem fiecare zi cu lumină, căldură și liniște sufletească, toate sub veghea lui Dumnezeu.