Mesajul zilei

16/02/2018 - CALEA NOASTRĂ

“Ei merg din putere în putere, şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu în Sion”

Psalmi 84.7

Cine se oprește de pe calea credinței pierde mult. Putem să comparăm mersul în Hristos cu mersul pe bicicletă – căci, cel ce se oprește trebuie să coboare. Ne aflăm pe o cale desemnată de Dumnezeu, unde vom avea numai reușite. Însă, pentru a le dobândi, vom trece prin lupte. Așadar, niciun creștin ce păzește cu strictețe poruncile lui Dumnezeu, nu trebuie să-i fie frică de a înfrunta orice atac al vrăjmașului. Dacă ar exista și cea mai mică posibilitate ca acesta să se atingă de noi și să ne biruiască, Domnul nu l-ar lăsa să se apropie de noi sau chiar l-ar nimici.

Adevărul este că ne întărim cu fiecare bătălie. Putem considera ca luptele sunt etape necesare în întărirea noastră. Psalmistul spune că mergem din putere în putere. Așadar, trecând prin încercări, în orice sector din viață, chiar de ai căzut în vreo ispită, nu dispera, nu te mânia și nici nu-l învinui pe Domnul că nu are grijă de tine. Din luptă în luptă, vei fi tot mai puternic și vei învinge. De ai căzut în păcat, căiește-te, iar Domnul îți va da un nou prilej de a te întoarce în luptă, căci El te vrea biruitor.

Trebuie să ne înfățișăm mereu înaintea Celui Preaînalt ca un om încercat, ca un lucrător recunoscut care n-are de ce să-i fie rușine (2 Timotei 2.15). Tatăl este înțelept și, de aceea, știe motivul pentru care permite ca mulți dintre fii Săi să treacă prin cele mai grele încercări. Fără îndoială, El ne lasă să ne confruntăm cu aceste probe fiindcă știe că îndeplinim toate condițiile de a ieși învingători din ele.  

Robii lui Dumnezeu trebuie mereu să ridice mâini sfinte, pline de sfințenie, sfințite prin Cuvânt. Dacă mâinile tale nu-ți sunt încărcate cu victorii, nu trebuie ridicate pentru a slăvi pe Dumnezeu. Vrăjmașul a asuprit Biserica Domnului Isus printr-o serie de minciuni, făcându-i pe creștini să creadă că nu sunt mai mult decât biruitori în toate lucrurile, în ciuda faptului de a fi declarat asta (Romani 8.37). Dacă mâinile-ți sunt pline de putere sfântă, vei reuși să pui un punct final asupririi gheenei, aducând rezolvare la tot ceea ce părea imposibil de rezolvat în viață.

Nu trebuie să încerci să pătrunzi în miezul problemei pentru ca apoi să o rezolvi. Asumă-ți poziția în Hristos și, folosind Numele lui Isus, poruncește ca răul să dispară. Nu uita, însă, că trebuie să mergi din putere în putere. Nu este bine să slăvești pe Dumnezeu dacă nu reușești să biruiești ispitele ce-ți apar în viață. Până la urmă, Isus a spus: ”Închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl” (Ioan 4.23).

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Primește harul Duhului Sfânt să te inspire și să te ajute să găsești rezolvări la fiecare problemă a vieții tale!