Mesajul zilei

20/02/2018 - CUNOAȘTEREA DUMNEZEULUI NOSTRU

”Căci Tu eşti bun, Doamne, gata să ierţi şi plin de îndurare cu toţi cei ce Te cheamă”

Psalmi 86.5

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le aflăm despre Dumnezeul nostru este că El este bun în toate cele și cu toată lumea. Domnul este bun pentru a face vindecarea, izbăvirea și minunea de care avem nevoie; învățându-ne cum să umblăm pe Calea cea bună, ocrotindu-ne de cel viclean, dându-ne îndrumarea cea bună, așa cum a făcut cu David când acesta l-a înfruntat pe uriașul Goliat (1 Samuel 17.48,49), mântuind păcătosul de decăderea cea mai josnică și făcând din el un sfânt în toate sensurile. Dumnezeu este bun și nu va pierde niciodată această însușire.

Versetul mai spune că Domnul este gata de a ierta. El speră ca păcătosul – oricare ar fi starea în care acesta se află – să se ridice pentru a primi iertarea sfântă. Din acel moment, Dumnezeu nu ia în considerare greșelile trecutului, căci vrea să îndrepte omul prin El. Cel Preaînalt este un Tată drăgăstos, care vrea binele fiilor Săi, iar de aceea nu vrea ca aceștia să fie fără de nădejde în viață, și nici să facă prostii, să abuzeze de oameni, să fie meschini sau să aibă intenții rele. El este gata să ierte pe cel care a păcătuit și să facă din el o făptură nouă (2 Corinteni 5.17).

O altă caracteristică este că nimic în Dumnezeu nu este dat cu strâmtorare. Puterea Sa de înfăptuire este nelimitată, iar înțelepciunea Sa, desăvârșită. Domnul poate face totul, oriunde, pentru toți oamenii în același timp. Într-o clipire de ochi, El reușește să adune umanitatea în două grupuri, fără să se înșele nici măcar o dată. Tatăl știe cu exactitudine ceea ce toți oamenii gândesc în fiecare fracțiune de secundă și nu uită niciodată ceea ce toată lumea a gândit din ziua în care s-a născut și până va muri. Pe lângă toate acestea, El este plin de îndurare. Ceea ce știe să facă cel mai bine este de a fi milostiv și bun față de toți oamenii.

Cei care nu-L cunosc pe Cel Preaînalt și se îndepărtează de El, fac multe lucruri rele, în timp ce oamenii înțelepți Îl cheamă și Îl găsesc. Încearcă să folosești Numele Domnului și vei devea cât de mult ți se va îmbunătăți viața, atât în vremuri de ispită, cât și în cele bune. Lasă puterea preiubitului Dumnezeu să-ți umple inima de bucurie și vei afla cât de puternic ești în El. Fii înțelept, căci Dumnezeu are un plan pentru viața ta. Chiar de ai greșit mult, El va face din tine o binecuvântare.          

A sta aproape de Dumnezeu este bine. Omul care stă sub ocrotirea Domnului poate spune că El este Dumnezeu său, locul său de scăpare și cetățuia sa. Mai mult de atât, niciun rău nu-l va ajunge și nicio urgie nu se va apropia de cortul său (Psalmi 91.10).

Cine nu profită de ușa deschisă și nu intră rămâne în brațele vrăjmașului. Atunci, slujirea lui Dumnezeu devine grea, dificilă și, de aceea, omul nu se bucură și nici nu profită de o adevărată viață în Domnul. Hotărăște, așadar, să fii biruitor!

           

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Când închizi ochii, să îl vezi pe Iisus stând în fața ta, copleșindu-te cu iubire!