Mesajul zilei

22/02/2018 - PĂZEȘTE-ȚI NEVINOVĂȚIA

”Nevinovăţia oamenilor fără prihană îi scapă, dar cei răi sunt prinşi de răutatea lor”

Proverbele 11.16

Femeia descrisă în acest verset exemplifică pe omul care face voia lui Dumnezeu. Orice mântuit este numit Fecioara Domnului, căci, așa cum o căsătorie – prin mijlocirea căreia bărbatul și femeia se unesc pentru a fi un singur trup – mântuirea te-a lipit cu Dumnezeu într-o asemenea măsură încât El spune că tu ești un singur duh cu El (1 Corinteni 6.17). Ce privilegiu!

Fratele meu, actul tău de a accepta pe Isus Hristos drept Mântuitor și Domn al vieții tale, pe lângă faptul de a fi ceva minunat, a făcut din tine un singur duh cu Dumnezeu. Căsătoria unui bărbat cu o femeie simbolizează uniunea cu Cel Atotputernic (Isaia 62.5). Acum, tu și Cel Preaînalt ați devenit o singură ființă duhovnicească. Așadar, fii mai responsabil în toate sensurile. Cum niciun soț cu credință nu-și trădează jumătatea, tot așa și tu trebuie să-ți menții purtarea neprihănită. Astfel, nu cădea în adulter cu nicio ființă spirituală, și nici cu vreun idol. Așadar, cheamă și închina-te numai la Numele Domnului.  

Tu ești o ființă plină de nevinovăție și trebuie să ți-o păzești pentru a nu fi întinată; până la urmă, ai primit bunul Nume al Domnului și, de El, ești chemat. Astfel, în bătăliile pentru dobândirea binecuvântărilor ce-ți aparțin, să nu permiți niciodată ca vrăjmașul să te înfrângă. Dimpotrivă, înfruntă-l în atacurile sale, nu-i accepta relele și veghează pentru a nu cădea victimă vicleșugurilor sale.

Cel mai interesant în această analogie este că, de-ți păstrezi nevinovăția, vei fi plăcut lui Dumnezeu. Nici nu este nevoie de a spune cât este de bine de a-L face să Se bucure de tine, nu-i așa? Însă, de nevinovăția îți va fi pătată, fără îndoială, El Se va întrista și, în consecință, nu-I vei mai obține nicio favoare. Fii mereu credincios Domnului, făcând totul pentru ca El să nu se întristeze din cauza purtărilor tale.  

Biblia spune că, în acest caz, trebuie să ne purtăm ca cei răi – care nu lasă să li se tulbure pacea de niciun om cu minte. Astfel dorește Cel Preaînalt să procedezi cu nevinovăția ta: nu lăsa ca nimic să o întineze. Fii ca un adevărat războinic, ca cel care nu fuge niciodată de bătălii și nu-i este frică să se războiască pentru a fi biruitor. Amintește-ți că, precum Fecioara Domnului din Univers, nu vei fi acceptat de nu ești fără prihană.

Nu permite ca nimic și nimeni să te întineze. Dacă aceasta s-a întâmplat deja, cere-ți iertarea sfântă, căci El este credincios și drept ca să te ierte. Din acest moment, păstrează-ți nevinovăția după cum cel rău este prins în răutățile sale. Nu-l lăsa pe diavol să se apropie de tine pentru a te ispiti și, astfel, să-ți ieie coroana (Apocalipsa 3.11b). Rabdă ispita folosindu-te de Numele lui Isus, căci Domnul ți-a dat puterea pentru ca tu să te menții neîntinat și fără prihană.

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

Rugăciune

Să ne umplem fiecare zi cu lumină, căldură și liniște sufletească, iar Dumnezeu să îți ofere fericire ziua întreagă!