Mesajul zilei

23/02/2018 - SFATUL SFÂNT

”Şi am găsit că mai amară decât moartea este femeia a cărei inimă este o cursă şi un laţ şi ale cărei mâini sunt nişte lanţuri; cel plăcut lui Dumnezeu scapă de ea, dar cel păcătos este prins de ea”

Eccleziast 7.26

În acest verset din Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu nu vorbește, desigur, despre toate femeile, ci numai de una : cea a cărei inimă este o cursă și un laț și ale cărei mâini sunt niște lanțuri. Fratele meu, această mustrare nu a fost făcută la întâmplare, ci pentru ca toată lumea să fie cu băgare de seamă față de acest fel de femeie – care, de fapt, simbolizează nu numai pe cineva de sex feminin cu caracteristicile descrise în verset, ci și orice bărbat ce se lasă ademenit de o asemenea persoană.

Cine nu dorește să aibă probleme serioase trebuie să se poarte ca cei înțelepți și cu băgare de seamă, ce se disociază de acest fel de ființă, pentru a nu a avea de-a face cu ea. De fapt, a o evita este o mare virtute, căci, oricât ar părea de exagerat, cel ce se lasă folosit de această ”femeie” va trece printr-o suferință mai grea decât moartea, căci este capabilă de a-l face să sufere atât de mult încât de ar fi murit, ar fi fost mult mai bine pentru el. Cu inima plină de minciuni, ea prinde în mrejele ei pe orice bărbat și, fără a bănui cât de mari sunt consecințele faptelor sale – în mod normal realizate prin amăgire, răutate și înșelăciune – reușește să-i ducă pe cei nevigilenți în pragul disperării.

Această ființă – seducătoare în toate privințele și prezentă în orice loc – are o vorbă blândă și o privire atrăgătoare, pe lângă faptul că este la curent cu toate noutățile. Însă, păcatul îi sălășluiește în inimă, făcând-o să fie plină de curse și lațuri. În realitate, ea pregătește mereu ceva pentru a-i surprinde pe cei lipsiți de vigilență care îi ies în cale.

Unii creștini își dau silința pentru a se arăta buni față de oameni – ceea ce este de lăudat –, dar cel mai bine este să fii bun față de Tatăl, fiindcă numai cei ce fac parte din această categorie reușesc să-i evite pe mesagerii iadului ce ne fac să suferim.

Dacă excelezi în a păzi Cuvântul lui Dumnezeu, vei vedea că acesta este mijlocul sigur de a nu fi prins de cel rău, ale cărui mâini sunt pline de lanțuri pentru a-i lega pe cei care nu încearcă să facă în mod drept voia cea sfântă.

Gândește-te bine: în lume sunt mulți oameni buni. Atunci, de ce să ai de-a face cu acest fel de femeie descrisă în Biblie? Ea este un fel de ființă pe care Domnul o folosește pentru a-i desemna pe cei păcătoși ; așadar, cel mai sigur este să fugi de ea. Cugetă la această învățătură biblică și sfințește-te, căci cine va continua în păcat va vedea, mai devreme sau mai târziu, că nu a meritat osteneala. Nu fi un prieten mai bun cu cineva, decât cu Dumnezeu, și nici nu-ți scoate la vânzare mântuirea, ce a fost cumpărată pe crucea Calvarului cu un preț enorm. În primul rând, acceptă acest sfat sfânt și urmează-l, fără să-ți irosești mântuirea sfințeniei, pentru care ai fost chemat.        

 

În Hristos, cu dragoste, 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu e prea bun ca să fie crud, prea înţelept ca să gresească, prea puternic ca să scape lucrurile de sub control, te iubeşte prea mult ca să te părăsească…